| | | |

Цончо Ганев отправи люта закана към ПП-ДБ след боя в парламента

Това е най-малкото, което се случи вчера в Народното събрание

Депутатът Цончо Ганев от „Възраждане“ наплю друг народен представител след скандал в Народното събрание (НС) на 1 юни.

Още в началото на пленарното заседание вчера от парламентарната трибуна се чуха нецензурни думи и се стигна до физически сблъсъци между депутати от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“.

Това доведе до предсрочно прекратяване на заседанието, въпреки че депутатите имаха важни за обсъждане и гласуване проектозакони.

Цончо Ганев обясни своята гледна точка за случилото се.

„Ние сме българи, трябва да си обичаме държавата и когато само преди един ден председателят на ДАНС изнесе информация, че в групата на ПП, когато те управляваха, е имало доказани шпиони,

продаване на национална тайна на друга държава, в случая на Северна Македония, това не трябва да се подминава“, така Ганев отговори на въпроса как би обяснил поведението си.

„Те са доказани шпиони, това е най-малкото, което трябва да се случи на тези лица“, допълни депутатът в сутрешния блок на bTV.

Той повтори заканата на неговата партия, че няма да оставят Манол Пейков и Явор Божанков да говорят от парламентарната трибуна.

По думите му, “лицето Явор Божанков” и “лицето Манол Пейков” няма да бъдат оставени, защото са национални предатели. Той няма да позволи Божанков да се подиграва на народните представители от „Възраждане“ и на българския народ.

Стигнахме дотам, че доказани шпиони управлява България, каза Цончо Ганев.

Предстои и най-вероятно ще има поредната коалиция на подсъдимите и на хора, които ще бъдат съдени за кражби, грабежи и шпионаж, подчерта Цончо Ганев, който призова всички българи без значение на коя партия симпатизират да излязат и да защитят демокрацията в страната.

Цончо Ганев повтори тезата на лидера си Костадин Костадинов, че единственият изход пред страната са нови предсрочни парламентарни избори. Те биха били шестите поред.

Той призова всички българи, независимо на коя партия симпатизират, да излязат и да защитят демокрацията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts