| | | |

Алексей Петров хвърли бомба за среща с Бойко Борисов, ето какво го посъветва

Познавам Ангел Христов – Геле от отряда за борба с тероризма. Той беше в друга група.

Това заяви експертът по национална сигурност и преподавател в Пловдивския университет доц. Алексей Петров в ефира на bTV по повод новината, че единият от братя Галеви се е върнал мистериозно в България и е починал.

“Погребението е спряно. Разследващите трябва да се поизнесат. Аз организирах срещата между Братя Галеви и Румен Петков. Нищо нередно не се случи в тази среща. После беше прекспонирана и се наложи Румен Петков да напусне поста си”, спомни си Петров.

“Един човек да мине границата, то той преди това трябва да е бил обект на оперативно наблюдение”, каза още Петров и допълни, че не вижда връзка с убийството на Къро, но службите трябва да си свършат работата.

Петров коментира и записа от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев и разкритията, че назначенията в службите са съгласувани с посолства.

По думите му тези разговори са “домашни”. “Ако ги сравним с разговори на личен лекар, нещата вече няма да изглеждат толкова страшни.”

“По отношение на тази комуникация между българските служби, тя е необходима заради синхрона.

Няма как, ако един обикновен човек бъде издигнат до дадена позиция, той трябва да получи достъп до масивите на НАТО, Европол.

Може да се случи човекът да бъде назначен и да му бъде отказан достъп. Който отрича, че това не се случва по този начин, заблуждава себе си”, каза още той.

Петров коментира и политическата обстановка у нас и връчения втори мандат за правителство.

“Не бих казал, че имам роля. Аз подкрепям създаването на правителство.

Преди два месеца след изборите аз си направих страница в социалните мрежи и заявих, че България трябва да има редовен кабинет”, посочи Петров по повод твърдението, че в неговия ресторант “Делвите” е имало неформална среща в „Делвите“, на която са присъствали татко Петко, Кирил Петков, Асен Василев, Мария Габриел и съпругът ѝ.

“Не съм потвърдил че тази среща се е състояла, казах, че всеки може да идва в този ресторант.

Никога не е имало такава среща. Познавам Борисов. Познавам Петко Петков – бащата на Кирил Петков”, каза още той.

Петров заяви, че познава и Кирил Петков, но не се среща с него.

Алексей Петров призна, че е провел среща с Бойко Борисов, която е била инициирана от лидера на ГЕРБ. На нея двамата са изяснявали отношенията си, говорили са си за службите.

“Аз се отнасям с голямо уважение към вътрешния министър. Според мен той успява по някакъв начин да парира глупостите на височайшите си подчинени. Аз имам мнение, но не участвам.”, каза Петров.

Той посочи, че не е получавал предложение за публична служба и допълни, че ако е с конкретна цел и за определен период от време, би приел подобно предложение.

“Например, ако е за икономическата сигурност, бих отишъл в ДАНС, защото няма по-приоритетно нещо в този момент. Пак повтарям, ако е за кратко време. Аз имам достатъчно ангажименти”, уточни той.

“Посредникът, който направи снимката с Борисов – Имахме сериозен разговор на тази тема с него, той отрича да я е споделил с медиите”, добави Петров.

Относно имунитета на Борисов, Алексей Петров го посъветва да не го дава.

“И аз имах обвинение от няколко реда и мислех, че бързо ще приключи, а то остана за 12 години.”

“Грешката на г-н Гешев е, че това са удари по самите партии, и когато нанесеш удари по техния имидж, това ги сплотява и ще бъде катализатор за съставяне на правителство, както и стана.

Не трябва да му бъде позволено на г-н Гешев да се изгаври с лидерите. Зад тях стоят хиляди души”, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts