| | | |

Последни новини от МВР и прокуратурата за смъртта на Ангел Христов – Геле

Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел Христов.

Това са съобщили от държавното обвинение, цитирани от БТА.

Първото разследване ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов.

По първоначални данни по тялото на мъжа няма следи от насилие. Въпреки това е назначена аутопсия, а насроченото за днес опело е отложено.

Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани Ангел Христов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има влязла в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция.

Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Снощи стана ясно, че напусналият преди около 12 години страната Ангел Христов е бил в България.

През 2012 той, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

В публичната част от системата на Интерпол името на Христов все още фигурира. Там е записано, че мъжът е обявен за издирване заради участие в престъпна група и изнудване.

За Ангел Христов и Пламен Галев Окръжната прокуратура в Кюстендил издаде и Европейска заповед през май 2015 г. Двамата бяха обявени за международно издирване.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts