| | | |

Гечев: Отношенията между БСП и Румен Радев са…. сложни

Понятието „сглобка” по никакъв начин не се отнася за опозицията. В България то придоби негативен смисъл. Хората не могат да намерят думи, за да обяснят как тези, които се търкаляха в калта, наричаха се как ли не, преминавайки всякакви червени граници сега са се прегърнали“,

Товаказа по НОВА Румен Гечев от БСП.

Той уточни, че думата партньорство е по-подходяща за отношенията в опозицията, но то не е непрекъснато, тъй като имат определени различия.

„Някои от колегите в другите партии се опитват да излязат напред и да си приписват всичко, което прави опозицията. Няма значение кой ще регистрира в деловодството искането до Конституционния съд. Важното е, че трите партии си партнират по ключови въпроси”, каза Гечев.

По думите му по скандален начин са били избрани новите двама членове на Конституционния съд.

„Те са обвързани директно с двете партии“, каза Гечев.

По негови думи съдебната система на горните етажи не функционира добре. Той заяви, че в КС има хора, които нямат нужните професионални качества и не отговарят на изискванията.

Румен Гечев обясни, че отношенията между Румен Радев и БСП са сложни, тъй като той не за пръв път се занимава с политическо инженерство.

Той допълни, че от него получиха политически тласък „Продължаваме промяната“.

Той заяви, че по време на служебните правителства на Румен Радев са уволнени 14 000 държавни служители и са заменени с толкова нови, които трябва да поддържат новите партии, генерирани от Президентството.

Имаме подозрения, че в президенството има корупция. Дали сме много сигнали на прокуратурата и ще продължаваме да давааме. Най-скандалната сделка е с “Боташ” – там става въпрос за милиони, подчерта проф. Гечев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts