| | | |

Асен Василев и Росица Велкова не си разменили и дума на предаването на властта

В Министерството на финансите не си предадоха властта публично по желание на служебния министър.

Росица Велкова и новоизбраният министър Асен Василев пристигнаха в отделни коли в министерството и не размениха нито една реплика.

Пред медиите Василев коментира, че ще бъде приет удължителният закон за държавния бюджет докато бъде приет нов, защото това ще отнеме около месец.

“Ще започнем да работим с колегите в министерството по вариант на бюджет, който се надявам в рамките на няколко седмици да бъде внесен в парламента, като се надявам целта е 3% дефицит без увеличение на данъците”, заяви Асен Василев, министър на финансите.

По думите на Василев, намаленият дефицит ще намали и държавния дълг.

Според вече бившия служебен министър Росица Велкова вече предложеният от служебното правителство бюджет с рекорден дефицит от над 6 на сто, ще служи за основа за разработване на новия бюджет с намален дефицит.

“Това, което оставям, е във фискален резерв над 10 млрд., разработен и внесен в Народното събрание удължителен закон, базов бюджет, който е с твърде висок дефицит, който ще бъде база за изработване на нов с по-нисък дефицит”, заяви пред БНТ Росица Велкова, бивш служебен министър на финансите.

До момента бюджетната комисия към парламента е приела за първо четене текстовете за удължаване на настоящия удължителен закон за държавния бюджет.

Предстои до края на седмицата той да бъде гласуван в парламента.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка МФ

Similar Posts