| | | |

ПСИХАРИЯ! Лорер: Не дадохме министерства на ГЕРБ, но те трябва да носят заедно с нас отговорност

Изисква се огромна политическа смелост да правиш правителство, подкрепено от ГЕРБ, и конституционна реформа с подкрепата на ДПС. Очевидно е, че ДПС ще искат да вземат максималния политически кредит. Реабилитацията на Пеевски е едно от тях и той стана редовен гост в нашите стаи

Той не знаел какво точно обсъждат лидерите му с Пеевски в парламентарните стаи.

“Това, което ни безпокои е, че ГЕРБ-СДС не искат и няма да носят отговорност за ротационното правителство”.

Това притеснение изрази пред БТВ депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

Кабинетът ще бъде мъдър в решенията си и ще се назначават нови хора там, където има истинска необходимост.

Може да се открие истинска необходимост от нови хора на много места след управлението на служебния премиер Гълъб Донев, каза Лорер.

По думите му за президента Румен Радев властта е привлекателна и с мъка се раздели с нея.

Лорер посочи, че ротационният премиер акад. Николай Денков разпоредил одит на предишната служебна власт с аргумент да се задълбочи дълбочината на чистката, която служебният кабинет провел в администрацията.

Няма нищо чудно нов кабинет, който влиза на власт, да бъде сигурен, че приходите на държавата ще бъдат събрани по най-добрия начин, поясни Даниел Лорер.

Бившият електронен министър отрече Румен Спецов да е политическо назначение. Вчера той бе възстановен като шеф на НАП, пост, който заемаше и по време на кабинета “Петков”.

За ПП-ДБ Румен Спецов е доказан човек и специалист в кабинета на Кирил Петков и четворната коалиция, обясни Даниел Лорер.

Като “лош политически вкус” определи Лорер решението да се освободят всички досегашни зам.-министри и го сравни с препоръката на президента Румен Радев да не реализира мандата, както и това, че той си замина преди да чуе химна и да види клетвата на новите министри.

Лорер не знае как напредва кабинетът по темата за назначаването на зам.-министрите, но увери, че ПП-ДБ няма договорка с ГЕРБ-СДС за тяхното назначаване.

За непрекъснатите пререкания между ПП-ДБ и „Възраждане“ за избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси, които почти стигнаха до бой в парламента, Лорер коментира, че Пеевски е спорна фигура и за групата ПП-ДБ е недопустимо да го подкрепят за член на ресорната парламентарна комисия.

Изисква се огромна политическа смелост да направиш правителство с подкрепата на ГЕРБ и конституционна реформа, подкрепена от ДПС, аргументира се Лорер.

Лорер уточни, че ПП-ДБ не са търсили БСП за конституционно мнозинство с мотив, че социалистите единият ден казвали едно, а друг ден – друго.

За момента това, което е ключово е, че „Възраждане“ се оказа пълен фейк – напълно фалшива партия, изтъкна Даниел Лорер.

„За ДПС е важно Пеевски да бъде реабилитиран и да бъде част от процеса за промени в Конституцията.

Това, което е важно законът да работи за всички и е ясно какви жертви трябва да дадем всички“, коментира Даниел Лорер.

И ПП-ДБ и ДПС вече са във връзка не само по темата правосъдна реформа, а по всички други теми – енергетика, икономика, здравеопазване, образование.

Той е оптимист, че ще има очистване на българската политическа система в повече от една партия в България.

Мисля, че се чувстваме горди, че в такава ситуация успяхме да постигнем редовно правителство. Видяхте, че първата политическа сила не успя да го направи, а втората успя със свои министри, обясни Лорер защо от ПП са решили да брандират страницата на Министерския съвет с лого на партията си.

Мисля, че е бил спонтанен изблик на гордост, каза той.

Относно преговорите за кабинет, той разказа, че ГЕРБ сами са настояли Асен Василев да е финансов министър.

Бюджет 2023 щяла да е първата цел на новия кабинет.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts