| | | |

Пеевски към Христо Иванов: Най-малко той може да бъде морален съдник на когото и да било! ВИДЕО

Христо Иванов трябва да разбере едно нещо. Наше право е да решаваме кой ще бъде част от конституционната комисия и ако иска да прави конституционна реформа, така ще бъде.

Това каза в Народното събрание Делян Пеевски от ДПС.

“В миналото има много случаи, които показват, че те не могат да бъдат морални съдници. Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на когото и да било и той го знае много добре”, каза още Пеевски.

Христо Иванов трябва да разбере следното нещо – наше право е да решаваме кой ще участва в комисията.

Ако иска да прави конституционна реформа, това така ще бъде. Те не могат да бъдат морални съдници на когото и да е било.”

С тези думи пред журналисти депутатът от ДПС Делян Пеевски отговори на искането на лидера на ДБ Христо Иванов да не участва в комисията на парламента, която трябва да подготви промени в конституцията.

В началото на заседанието на Народното събрание в четвъртък Иванов изчете специална декларация от трибуната на парламента.

В нея, без да споменава името на Пеевски, той призова ДПС да го изтегли от конституционната комисия. Пеевски бе избран за член на комисията в сряда като замени друг депутат от ДПС.

“Отнасям се с уважение към правото на всяка парламентарна група да предлага членове на комисии, но тази комисия не е като останалите. Трябва да подходим изключително внимателно.

Трябва да направим усилия форматът и съставът и да не предизвикват разделение. Опитваме се да направим базата да живеем всички заедно.

Не става дума някой да бъде посочен с пръст, но не и да рискуваме целият процес да е фокусиран върху един или двама души”, заяви Христо Иванов от парламентарната трибуна, което предизвика и коментарите на Делян Пеевски.

“Плюс това в миналото има много примери, които показват, че те не могат да бъдат морални съдници.

Най-малкото Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на някой друг”, обяви още Пеевски по адрес на лидера на ДБ.

Йордан Цонев от ДПС пък даде ясна заявка, че движението няма да смени членовете си в конституционната комисия и подчерта, че Пеевски е изготвил реформата, която ДБ вече намирали за “нелоша”.

Днес проектът на ДПС за конституционна реформа ще бъде публикуван, посочи депутатът Делян Пеевски, който от вчера е член на постоянната парламентарна комисия по конституционни въпроси.

Той поясни, че това са предложенията, които е обявило Движението преди повече от година:

“Предполагам, до един час проектът ще бъде на нашия сайт и на български, и на английски. Може да се запознаете и ще говорим”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts