| | | |

Изненада! Гешев отлага обръщението си към нацията тази вечер

Гешев е решил да отложи заявеното от него самия само преди няколко часа обръщение към обществото по БНТ.

Това научи “Сега” от източници от прокуратурата. Главният прокурор има право на това обръщение по Закона за радиото и телевизията.

Той обяви, че ще го направи вчера, след като стана ясно, че разглеждането на искането за уволнението му от Висшия съдебен съвет ще продължи в понеделник, 12 юни. Точно затова и заявката на главния прокурор прозвуча като закана за някакви разкрития.

След това, изглежда, е размислил.

Според източниците на “Сега” причината е 14-часовото заседание на съвета вчера, както и предстоящото пътуване на Гешев в Брюксел, където е поканен на изслушване от евродепутати.

Очаква се главният прокурор да направи обръщението си следващата седмица, вероятно в четвъртък, когато се очаква ВСС да го освободи от поста.

До сряда, включително, той ще е в Брюксел.

През цялото заседание на съвета вчера Гешев обвиняваше, че с процедурата се бърза, за да се спазел някакъв срок за неговото отстраняване.

В същото време обаче членовете на съвета часове наред спореха за процедурата, а след това разпитваха свидетели, включително за факти, които нямат никакво отношение към искането Гешев да бъде освободен предсрочно

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts