| | | | |

Вицето Йотова се озъби на Денков: Виждаме, че правителството работи точно….

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предсрочното отстраняване на Иван Гешев и очакваното подписване на указа за това от страна на президента Румен Радев.

Освен това вицепрезидентът отправи остра критика към новото правителство, като коментира, че то “работи точно така, както му беше предписано в онзи запис”.

Предложението за освобождаване на Гешев е заведено в деловодството на президентството

“Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор.

Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона.

Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат”

Това пише вицепрезидентът в позиция на страницата си във Фейсбук.

Йотова коментира, че би било “много жалко, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор”. Смята, че има надпреварване за това кой ще предложи по-гръмки промени.

“Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?”, пише тя.

Вицепрезидентът е очаквала днешното изслушване на Иван Гешев в Старсбург да бъде саботирано и припомня случая от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европейския парламент петорна експертиза според която снимките на кюлчета от вилата на бившия премиер Бойко Борисов са фалшиви.

“По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване”, пита Илияна Йотова.

По повод оставките на всички 28 областни управители Йотова заяви, че правителството на Кирил Петков светкавично е уволнило областните управители от предхождащия го служебен кабинет.

“На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си.

Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират.

И за сведение на Кирил Петков – областите в България са 28, а не 30! Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис!” , завършва тя.

Ето цялата публикация на Илияна Йотова:

Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор.

Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона.

Това заявих пред журналисти в Плевен, където под моя патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на големия акад. Светлин Русев.

Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат!

Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор. Като че ли има надпреварване кой ще предложи по-гръмки промени.

Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?

Мнозина днес очакваха големи новини от изслушването на Иван Гешев в Европарламента. Аз очаквах да бъде саботирано изслушването.

Нека да припомня скандала от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се казваше, че след петорна експертиза снимките на кюлчета и вили са фалшиви…

По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване.

На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че

на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си.

Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират.

И за сведение на Кирил Петков – областите в България са 28, а не 30!

Наясно сме, че списъците за смяна са готови. Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts