| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Арестуваха Доналд Тръмп НА ЖИВО

Федерални шерифи арестуваха. Това съобщи CNN.

По-рано той пристигна в сградата на федералния съд в Маями в щата Флорида, за да чуе официално какви федерални обвинения ще му бъдат повдигнати във връзка с незаконно задържане на класифицирани документи, след както е напуснал Белия дом, предадоха световните агенции, предаде БТА.

Тръмп отпътува от голф клуба си Дорал този следобед за Маями. Сега в съда ще му бъдат взети пръстови отпечатъци и после той ще се изправи пред съдия, за да чуе официално в какво е обвинен.

Миналата седмица самият Тръмп обяви, че е бил уведомен от администрацията на президента Джо Байдън, че е обвинен по 37 пункта във връзка с неправомерното задържане на класифицирани документи и възпрепятстване на правосъдието.

Почитатели и противници на Тръмп са се събрали в района на федералния съд в Маями.

Междувременно Тръмп използва своята платформа Truth Social, за да се противопостави на специалния прокурор Джак Смит, който води делото на Министерството на правосъдието.

„Това е бандитът, който Байдън и неговият КОРУМПИРАН отдел за несправедливост насъскаха срещу мен. Той е радикален десен лунатик и мрази Тръмп, както и всички негови приятели и семейство, които вероятно са „подхвърлили“ информацията в дадените им „кутии“. Опетняват всичко, до което се докоснат, включително и страната ни, която бързо отива по дяволите!“, оплака се той.

Рано сутринта пред съда в Маями имаше само шепа хора, но органите на реда очаква този брой да се увеличи с наближаването на пристигането на Тръмп.

Едни от първите пристигнали беше група, носеща тениски с надпис „Черните за Тръмп“. Много от поддръжниците на Тръмп координираха действията си в Twitter.

Кари Лейк, провалилият се кандидат за губернатор на Аризона, който е голям поддръжник на бившия президент, публикува в социалната мрежа, че ще се присъедини към протестиращите във вторник.

Репортерите се наредиха на опашка, за да заемат едно от 300-те места в предверието на съдебната палата. Само 20 журналисти и представители на обществеността обаче ще бъдат допуснати до същинската съдебна зала, където Тръмп ще бъде изправен пред съда.

Междувременно проучване на Reuters/Ipsos, публикувано в понеделник, установи, че 81 процента от републиканците смятат обвиненията срещу Тръмп за политически мотивирани.

Проучването установи също, че Тръмп все още води с голяма преднина пред съперниците си за номинацията за президент на Републиканската партия.

Около 43 процента от републиканците заявяват, че Тръмп е техният предпочитан кандидат, в сравнение с 22 процента, които избраха губернатора на Флорида Рон ДеСантис, най-големият съперник на Тръмп.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts