| | | |

Нинова стресна: Скривалище за заподозрени в престъпления

Социалистите ще гласуват против създаването на парламентарна комисия, която да разглежда поисканите от главния прокурор депутатски имунитети.

Скривалище за заподозрени в престъпъления, комисия, която да замита следи.

Така нарече комисията по имунитетите, която се създава днес, председателят на БСП Корнелия Нинова.

Ние ще гласуваме против създаването на тази комисия и няма да излъчим участници в нея, заяви лидерът на БСП.

Намираме я за скривалище за заподозрени за престъпление, за пазене взаимно между “Продължаваме промяната” и ГЕРБ от един прозрачен и справедлив процес.

Много е интересен аргументът, че прокуратурата развявала бухалка. Да напомним, че не прокуратурата развява бухалка, а съдът. Реформа в съда не предстои, а само в прокуратурата. Аргументът, че прокуратурата развява бухалка не е сериозен.

Шокиращ е фактът, че само ПП и ДБ са подписали тази комисия и няма подписи от ГЕРБ, посочи тя. Очевидно ПП и ДБ искат да пазят Борисов, сигурна съм, че ГЕРБ ще гласуват “за”, за да пазят пък Кирил Петков.

Тези, които незаконно арестуваха Бойко Борисов, сега му пазят гърба.

Затова е шокиращо и неразбираемо – тези, които се изправиха срещу мафията, се прегърнаха с мафията, за да спасят собствените кожи, заяви Нинова пред медиите в парламента.

Знаете как са комисиите в парламента. Когато наближи крайният срок, председателят ще иска удължаване, допълни червената лидерка.

Те искат да спасяват заподозрените в престъпления дори чрез промени в Конституцията, каза Нинова.

Нека изслушаме главния прокурор, съгласи се тя за одобрението да бъде изслушан Иван Гешев в правна комисия, смята тя.

Социалистите не са обсъждали все още идеята за промени в конституцията, с които да се премахне фигурата на главния прокурор. Ако ги поканят на разговор за конституционни промени, ще се отзоват, стана ясно още от думите на председателя на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts