| | | |

ПП-ДБ настояват Иван Гешев да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси

Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) настояват главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан в Комисията по правни въпроси в Народното събрание в кратки срокове.

Това се посочва в позиция на коалиция ПП-ДБ, изпратена до медиите.

„След като първо обяви публично и в официална кореспонденция до Комисията по правни въпроси желание да бъде изслушан, днес главният прокурор Иван Гешев не се яви пред народните представители.

Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор“, посочват от ПП-ДБ.

Днес изслушването на Иван Гешев фигурираше в дневния ред на парламентарната комисия по правни въпроси.

Точката бе включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на Народното събрание (НС) във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

В началото на днешното заседание председателят на комисията Стою Стоев информира народните представители, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан.

След гласуване, единодушно депутатите в комисията запазиха точката с изслушването на Гешев в дневния ред на комисията. Главният прокурор не се яви.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts