| | | | |

Кандидатът за шеф на НЗОК коментира СКАНДАЛНОТО писмо на ДАНС

Кандидатът за шеф на НЗОК Станимир Михайлов изпрати становище до Комисията по здравеопазване в НС след новото писмо на ДАНС. То е входирано в Народното събрание.

Той представя допълнителни документи и информация във връзка със собствеността на “Балкан Кредит“ АД. Михайлов подчертава, че дружеството никога не е отпускало кредити, а оборотите му не са големи.

“Никога не е имало умисъл, желание или смисъл да прикривам акционерите в “Балкан кредит“ АД.

Дружеството има счетоводител и юрист. Те винаги са придвижвали тези административни процедури.

Аз вече съм прекратил участието си в дружеството, но ако има извършено административно нарушение, дружеството ще си понесе съответната административна отговорност.

Но заявявам, че дружеството никога не е извършвало дейност в противоречие на закона, не е имало сделки, които да попадат в обхвата на ЗМИП“, изтъква той.

Кандидатът за управител на НЗОК представя нотариално заверена декларация от представляващия дружеството “Балкан кредит“ АД по чл. 63, ал. 4 от ЗМИП за действителните собственици на дружеството.

“Това са две дружества, които са собственост на моята съпруга“, пише Михайлов.

От становището му става ясно, че съпругата му е едноличен собственик на капитала на “Медитеранео 1“ ЕООД (собственик на 80 % от капитала на “Балкан кредит“ АД) и на “Буллузо“ ЕООД (собственик на 20 % от капитала на “Балкан кредит“ АД).

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts