| | | |

ГЕРБ-СДС настояват мястото на следствието да бъде обсъдено в разговорите за промяна на Конституцията

„Днес получихме ветото, с което президентът връща за ново обсъждане приетия на второ четене Закон за изменение на Закона за съдебната власт.

Тепърва ще се запознаем подробно с мотивите на президента, въпросът е от изключителна важност и ще бъде разгледан в детайли както от нашата група, така и от правната комисия“

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Марин Маринов пред журналисти в парламента.

В отговор на въпрос трябва ли следствието да бъде разделено от прокуратурата, той коментира, че този въпрос е от фундаментално значение.

Ние сме взели позиция още в 48-ото Народно събрание, подкрепихме разпоредби, които кореспондират с тези, които бяха приети и които в момента се връщат за ново разглеждане от президента, посочи Маринов.

Той отбеляза, че от ПГ на ГЕРБ имат и отправено питане до Конституционния съд, от който очакват произнасяне.

Ролята на следствието и на прокуратурата следва да бъдат детайлно разгледани в хода на подготвяната конституционна реформа, смята той.

“Въпросът за мястото на следствието е един от въпросите, който ние ще настояваме да бъде уреден в предстоящите разговори относно промяна на Конституцията”, допълни депутатът.

Следва да бъдем много внимателни в това какви са правомощията на едно обикновено Народно събрание за промяна на основния закон, посочи Марин Маринов и отбеляза, че

в никакъв случай не следва да излизат от рамката, за да не се озоват в ситуация, в която предлагат нещо, което е от изключително правомощие на Велико Народно събрание.

Източник БТА

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts