| | | |

Червен депутат: В момента ни управляват стажантите в политиката. Няма реформа, лявата обувка на десния крак, не е удобно

“Ние от БСП казваме, че операция “Чисти ръце” трябва да продължи, независимо кой е главен прокурор. Цялата съдебна система трябва да функционира така, че в обществото да има не само усещане за справедливост, но и реални действия, които все още не виждаме.“

снимка Архив

Това заяви Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България”, в ефира на Euronews.

“Подавали сме сигнали към прокуратурата за различни случаи, но тези сигнали не са били отразявани. Сигнали за всичко, което може да се сетите за последните 7 години, откогато БСП говори за паралелната държава.

Аз си спомням за поне 10 сигнала, които сме внесли в прокуратурата.

Включително и Корнелия Нинова, когато беше министър на икономиката, подаде сигнал за опасните язовири и техните ремонти – половин млрд. лв. бяха отпуснати по времето на Бойко Борисов, а само един язовир беше ремонтиран”, отбеляза Ченчев.

“Това, което се случи в българската политика е безпрецедентно – тази коалиция на имунитетите, тя е една коалиция на страха.

Това не е договорка в името на България, защото тези хора все още нямат управленска програма, те в момента управляват страната с ротационни премиери”, изрази възмущението си Ченчев и добави:

“В момента ни управляват стажантите в политиката, затова го има това лъкатушене. Както вчера Нинова нарече ПП – излъгани камилчета.“

“Няма реформа, лявата обувка на десния крак, не е удобно. Удобно е само на хората, които искат да се скрият зад политическите си имунитети.

Борисов и другите, на които са им поискали имунитетите. Самият Сарафов заговори, че ще изтегли някои от исканията за имунитети”, добави още Ченчев.

Ченчев отбеляза още, че БСП не може да каже кое лице трябва да бъде главен прокурор, тъй като това е намеса в съдебната власт.

Той също добави, че партията има множество предложения за съдебна реформа, едно от което е за контрол на актовете на главния прокурор.

Ченчев изрази мнение, че главен прокурор трябва да има, но да е с намалени правомощия.

“БСП е уникална партия. Намаляващата ни подкрепа се дължи на няколко неща.

Първо, появяването на нови и нови проекти.

Второ, атаките от страна на служебния кабинет.

Трето, финансираната вътрешна опозиция.

Четвърто, купуването на гласове. БСП не върши такива неща.

Според мен, БСП ще получи своя резултат, тъй като сме последователна партия, а и се видя лицето на другите, които подведоха избирателите си” каза за финал Ченчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts