| | | |

След лют СКАНДАЛ депутатите избраха Борисов за член на Външната комисия в НС

След мирно начало, депутатите се взривиха заради предложението за включването на Бойко Борисов във Външна комисия по предложение на ГЕРБ.

В крайна сметка експремиерът влезе в парламентарното звено, като зае мястото на Вежди Рашидов, който бе освободен.

Острият тон зададоха, естествено, от “Възраждане”, след като заявиха, че няма да участват в нито една промяна, защото това било уреждане на вътрешни коалиционни драми.

След това вече независимият Радостин Василев стана, за да обвини Борисов, че се е появил за гласуването на комисията, но когато е ставало въпрос за имунтиета му, го е нямало.

“Най-вероятно ще отговаря за отношенията с Испания, иронизира Василев.

И посочи, че юридически мнозинството може да си избере Борисов за външната комисия, но морално не могат да представляват българския народ.

снимка Кадър

“Миналата седмица се бяхте скрили като Зайко Байко, а сега сте пристигнали в парламента за въшната комисия “стреля” Руди по Борисов.

Той призова лидера на ГЕРБ да обясни защо иска да влезе в комисията.

“Наглостта на ГЕРБ и ПП може да стигне до там да предложат Борисов за еврокомисар.

Няма разлика между Лорер и Борисов – и двамата са еднакви гербаджии”, продължи бившият спортен министър.

Настимир Ананиев избра да атакува “Възраждане”, че били причина за избирането на Пеевски в конституционната комисия с въздържанието си при гласуването. “Възраждане” не избра Пеевски, но Пеевски избра вашето правителство с гласа на Карадайъ”, напомниха му хората на Костадинов.

“Не играем на покемони. Тук, когато гласуваш за някого, значи го подкрепяш, но в действието трябва да се съди.

С вашето бездействие, когато трябваш да гласувате “против”, вие си извадихте картите и избрахте Пеевски в конституционната комисия. Това е факт, колкото и да се гърчите”, настоя обаче Ананиев.

В крайна сметка Бойко Борисов вече е член на външната комисия, а ПП-ДБ направиха голяма рулетка с членовете в още няколко комисии.

Кирил Петков например, вече е част от комисията по въпросите на ЕС. Бойко Рашков пък влезе в правната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts