| | | | |

Нелепо е “барач на парапети” и уреждач на чужди булки на високоплатени длъжности след посещение на явочни квартири да е флагман на промените

Оставили сме пълни профани и неграмотници да приемат закони.

Това пише на страницата си във фейсбук Карлос Контрера по повод приетите промени в закона за домашното насилие и продължава:

снимка Архив

Не може да очакваме положително развитие с юридически неграмотни типове, откровени простаци, инфантили и посредствени експерти, застанали начело на държавата.

Самият факт, че Кирил Петков – нарушителят на Конституцията, се занимава с наказателно право, борба с насилието над жени и прочие специфични области, е скандален!

Ницше описва подобни състояния с понятието “декаденс”. Ние се намираме в епицентъра на декаденса и държавния упадък.

Границата на разумното отдавна беше премината, имам чувството, че си имаме работа освен с откровено глупави хора, също така и психично болни до степен да не са в състояние да разбират собствените си постъпки и да носят отговорност за тях.

Напоследък ставаме свидетели на откровени правни и законодателни извращения, на груби и недодялани опити да се законодателства, на откровени недомислици, обличани с нелепи мотиви и правни фигури в правни норми, на брутално, цинично и граничещо с тъпота газене на основни правни норми и понятия.

Откакто дойде “промяната” през пролетта на 2021г., сме свидетели на един непрекъснат регрес на законодателната дейност, на правни и житейски извращения, извършвани от хора с ограничен умствен и морален потенциал.

Последната недомислица с “интимната връзка”, нейното дефиниране и опитът да се облече в правила за поведение е за сега еманация на титаничната правна мисъл в Парламента.

Логиката сочи, че вероятно и други откровени тъпотии, ще бъдат предмет на нормотворчество.

Всъщност, примерът с “интимната връзка” в Закона за защита от домашно насилие, е отличен лакмус (не литмус) за нивото в този и предходни мандати на Народното събрание.

Подписалите се под тази нелепица следва да получат грамоти за принос в областта на идиокрацията. Същото се отнася и за гласувалите това поредно безумие.

И, не, не си мийте ръцете със справедливия обществен гняв. Не може да се оправдават с гражданското недоволство, то не е индулгенция за правни глупости и откровени безумия!

Недодяланият опит да се бори домашното насилие, всъщност, не може да ни изненадва особено предвид доказания “капацитет” на титаните на юридическата мисъл, предвождани от Стою Стоев, Надежда Йорданова и Кирил Петков.

Още по-нелепо е ухилената физиономия на Петков да е флагман на промените, най-малко предвид биографията му на нарушител на Конституцията, уличен в деклариране на неверни факти и обстоятелства (демек лъжа), както и предвид битието му на “барач на парапети” и уреждач на чужди булки на високоплатени длъжности след посещение на явочни квартири…

И този ще ви е едно от лицата на промените. Не декаденс, а следващото.

Оставили сме държавата на подобни недоразумения, позволяваме им да се вихрят до степен да обръщат правото с хастара на горе, търпим им глупостите и далаверите…

Есента тези същите ще променят и Конституцията. Сътворилите “интимна връзка” в условията на минимум 60 дневен период отношения (със или без консумация не е ясно), ще променят устройството на държавата?!

Сериозно?!

Макар ситуацията да изглежда по-скоро смешно и комично, тя далеч не е такава, защото овластяването на откровени недоразумения, вече се превръща в заплаха за базовия правов ред и за съществуването на държавата като сбор от правила, институции и порядък.

Аз мисля, че този цирк най-късно на есен трябва да бъде прекратен, а всички натворени глупости от не-коалицията час по-скоро да бъдат ревизирани и отменени преди да е станало страшно.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts