| | | |

Зрее бунт в редиците на ГЕРБ срещу Лена на Киро и Миро

Бунт назрява в редиците на ГЕРБ срещу “Продължаваме промяната”,

след като стана ясно, че бившата говорителка на Министерския съвет Лена Бориславова пише есемеси на шефката на ПГ на Бойко Борисов Десислава Атанасова в заплашителния тон:

“Ще счупим сглобката”.

В редиците на ГЕРБ потвърждават от сутринта, че се иска незабавното свикване на Изпълнителната комисия на партията, както и скорошен съвместен, открит за медиите, разговор с лидера на ПП Кирил Петков,

за това кой в ‘Промяната” каква роля изпълнява и каква е функцията или назначението на пост в момента конкретно на Лена Бориславова, пише Лупа

Бориславова, както обясни Борисов, писала на Атанасова във връзка с плаващите мнозинства, с които борави ГЕРБ, след като вчера депутатите й заедно с тези на ДПС и на Костя Копейкин бламираха изслушването на правосъдния министър Атанас Славов в ресорната парламентарна комисия.

“Какво има да се крие? Защо не можем да изслушваме министъра по една толкова важна за обществото тема? Защо не искаме да имаме прозрачност?

Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства?”, пита по-рано днес Кирил Петков.

“Те (ПП-ДБ) казаха, че искат ГЕРБ само да подкрепи правителство. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко. Дадохме им мандата.

Сега от кое искат да ни лишат? Да си подкрепим нашия законопроект, който е по-добър?

Нашите закони са по-добри, затова събират мнозинства”, ропта пък Борисов заради рокадите, предприети според него еднолично от финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts