| | | |

Нинова взриви парламента: Късно е либе за китка! Дали ще го играете докрай, или се пускайте овреме

“Управляващите нямат нито един закон, приет с мнозинството на ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ), а това означава нестабилност, несигурност и липса на перспектива, означава плаващи мнозинства. Това е много опасно”

В България съществуват две мнозинства.

Официално: това на първите две партии: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – коалицията на омертата, страха, войната и имунитетите.

Истинското мнозинство, което движи държавата, обаче, е ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС. Точно тези три партии вчера блокираха и изслушването на министъра на правосъдието в Правна комисия.

Това заяви в декларация от името на парламентарна група лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Докога мислите да я карате така? Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета докато си делите порциите на властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги.

Това не е правителство в полза на България, а клуб по интереси. Нарушихте куп закони, не уважавате никакви правила”, добави тя в обръщение към ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Вчера се случи нещо безпрецедентно. Мнозинството сами си блокираха собствения дневен ред, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието.

Чухме да се чувстват като смокинов лист, сега разбирате ли защо БДП прекъсна преговори и разговори?”, каза Нинова, визирайки думите на Кирил Петков.

По-рано днес Кирил Петков заяви, че има огромен риск в коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

“Не Гешев, не Пешев, никой не е виновен за нашето решение, а името му е Бойко Борисов. Това, което вие разбирате, че се чувствате като смокинов лист, ние не искахме да сме и казахме, че няма да сме резервна гума на тротинетката.

“Вчера мнозинството само блокира собствения си дневен ред в Правна комисия – безпрецедентно нещо, откакто парламентът съществува

. Направиха го, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието за това какво смята за съдебната реформа.

При Борисов министрите изобщо не идваха и не уважаваха Народното събрание”, добави още Нинова.

“По всички закони сте на различно мнение и се карате – за КПКОНПИ: два различни законопроекта, блокирате си взаимно законите, за разделянето на Следствието от Прокуратурата – различни становища, гласувате различно”, посочи още лидерът на социалистите.

Късно е либе за китка, дали ще го играете докрай или се пускайте овреме”, каза още Корнелия Нинова.

Припомняме, че и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остър коментар по повод казаното от Петков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts