| | | |

„​​​​​​​Вагнер“ блокира Ростов, вика Шойгу, иначе тръгва към Москва ВИДЕО

След като руската частна армия “Вагнер” и нейният командир Евгений Пригожин тази нощ тръгнаха да свалят военното командване на официалната руска армия и обявиха, че контролират Ростов на Дон, днес те поставиха условия.

Пригожин призовава руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон и да се срещнат с него, предаде Ройтерс.

“Ние дойдохме тук. Ние искаме да приемем началника на генералния щаб и Шойгу”, казва Пригожин.

“Докато те не дойдат тук, ние ще останем тук, ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва”, допълва той.

“Ние сме в генералния щаб, сега е 7,30 ч. сутринта”, казва Пригожин във видео, разпространено в Телеграм.

“Руските военни обекти в Ростов са под контрол, в това число и летището”, допълва той, докато зад него минават мъже с униформи.

Пригожин увери, че руските военни самолети, ангажирани в руската офанзива в Украйна, излитат нормално от летището, за да изпълнят бойните си мисии, предаде Франс прес.

“Основният команден пункт работи нормално”, заяви Пригожин, уверявайки, че нито един офицер, разположен там, не е отстранен от длъжност.

“Голяма част от завладените територии в Украйна са изгубени и много военни са убити”, каза още Пригожин и обвини отново руската армия, че не казва истината за ситуацията на фронта.

Според него армията губи до 1000 души на ден, като в тази цифра той поставя убитите, ранените, безследно изчезналите или пък онези, които отказват да се сражават.

В друго видео, качено в канала в Телеграм, подкрепящ “Вагнер” – “Разгрузка вагнера”, Пригожин се вижда седнал между двама високопоставени руски генерали, единия от които е генерал-лейтенантът от руските сухопътни сили Владимир Алексеев.

Той по-рано бе публикувал видео, в което го призоваваше да преосмисли заявеното намерение за отстраняване на висшето военно командване.

След заплахата, че “Вагнер” тръгва да сваля ръководството на руската армия, в цяла Русия са затегнати мерките за сигурност.

Армията и службите провеждат “антитерористични мероприятия”. Хората в много области са призовани да не излизат от домовете си. Отменени са всякакви масови прояви. Това са официални съобщения на властите.

Президентът Владимир Путин непрекъснато получава информация за предприеманите мерки.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts