| | | |

Асен Агов разкри колко страшно ще е отмъщението за Пригожин и какво го очаква Путин

„Войната е провалена от първата минута. Всеки агресор завършва с провал. Провалът, който очаква Путин, ще бъде повторение на историята. Всичко това се е случвало. Хората от обкръжението се обръщат срещу теб, за да се спасят“.

Това каза журналистът Асен Агов пред bTV.

„Когато няма демократичен, обществен контрол върху репресивните служби и управлението на страната се стига до фарс.

Сутринта Путин казва, че ще вземе най-строги мерки срещу въоръжения бунт, а вечерта се договорят Пригожин да си намери приют при Лукашенко, а хората от „Вагнер“ – амнистия.

Пригожин иска водещо място в командването на руската армия в Украйна. Ако някой печели от този фарс – това е Украйна“, добави той.

„Това е методът на мафията. Те само така играят. Няма дискусия, обществен дискурс и идеи как да се излезе от тази ситуация.

Според него събитията от вчера не са били инсценировка.

“Това беше шантаж. Начинът, по който свърши, беше твърде кратък. Това означава, че каквато и подготовка да е била извършена, тя не е била на място”, каза Агов.

Той е убеден, че Пригожин си е подписал смъртната присъда

Пригожин по-скоро може да получи „Новичок“. Ако не е „Новичок“, може да е снайперски куршум. Мафията си отмъщава единствено със смърт“, посочи журналистът.

Според него не се знае в момента каква е подкрепата за Путин, но тя зависи от следващите шест месеца, докато се промени ситуацията в Украйна.

Допускането на съществуването на частна армия е рисков момент, смята той. Подобни имало и в САЩ – частни контрактори допълват липсите, но те са добре регламентирани и носят отговорност.

“Да сте чули за осъден представител на “Вагнер”? Не. Те крадат в Централноафриканската република, в Сирия, държат се наистина като едни добре въоръжени бандити”, коментира той.

Според него Путин ще бъде отслабен.

„Дано не съм лош пророк, но ще стане следното – Путин ще бъде изпратен от неговите собствени хора в Международния съд в Хага“, каза още Агов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts