| | | |

По тъмна доба: Путин с оферта към бойците на “Вагнер”: Предайте се и ще….. ВИДЕО

Президентът.на Русия Владимир Путин отправи оферта на бойците на Вагнер в телевизионно обръщение преди минути.

Той им предложи да се предадат и им гарантира, че ще спят спокойно по домовете си.

В изявлението по националната телевизия президентът изглеждаше видимо ядосан.

С това изявление Путин показа отново власт и сила. Президентът намекна, че частната армия “Вагнер” вече не съществува.

Западните покровители на Украйна искаха да видят братоубийствена война.

Това заяви руският президент Владимир Путин по Първи канал на телевизията. Изявлението му беше анонсирано от говорителя на Кремъл – Дмитрий Песков.

„Обществото се консолидира – всички се сплотиха около отговорността за отечеството“, каза още Путин в първото си изявление след метежа на бойците от „Вагнер“ на 24 юни.

Той благодари на командирите и войниците на „Вагнер“, които избегнаха кръвопролития.

„Бяха взети всички мерки. Въоръженият метеж щеше да бъде потушен“, категорично заяви Путин и не пропусна да благодари на всички военнослужещи и на службите, които застанаха срещу метежниците.

По думите му, “всеки опит за шантаж” и всичките опити да се организира в Русия смут са обречени на провал.

Путин смята, че патриотичният дух на руснаците, консолидацията на цялото общество на Руската федерация са изиграли решаваща роля за спирането на бунта.

Обществеността, партиите, религиозните организации и цялото общество заеха твърда позиция в подкрепа на конституционния ред, отбеляза той.

Те се опитали да използват бойците на ЧВК “Вагнер” на тъмно, каза президентът на Руската федерация.

Според него организаторите на бунта са предприели престъпни действия, водещи до разцепление на страната пред колосална външна заплаха.

„Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групата „Вагнер“ също са руски патриоти . Те го доказаха със своята смелост на бойното поле“, каза президентът.

Путин благодари на онези войници на Вагнер, които са се спрели на последната линия, не са се решили на кръвопролития

По време на речта му стана ясно, че стъпките, насочени към избягване на кръвопролития, са предприети по пряка заповед на руския президент от самото начало на събитията от 24 юни.

“От самото начало на събитията, по мои преки указания, бяха предприети стъпки, за да се избегнат кръвопролитията.

Отне време, включително да се даде шанс на тези, които са направили грешка, да променят мнението си, да стане ясно, че действията им са категорично отхвърлени от обществото и да се разбере до какви трагични, опустошителни последици за Русия, за нашата държава води авантюрата, в която те са били въвлечени“, каза Путин.

Путин предложи бойците на Вагнер да подпишат договор с Министерството на отбраната, да се върнат у дома или да отидат в Беларус. Той увери, че обещанието, което е дал, ще бъде изпълнено.

“Днес имате възможност да продължите да служите на Русия, като подпишете договор с Министерството на отбраната или други силова органи, или да се върнете при семейството и приятелите си. Всеки, който иска, може да отиде в Беларус.

Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено. Пак казвам, изборът е ваш, но съм сигурен, че това ще бъде изборът на руските войници, които осъзнаха своята трагична грешка“, каза държавният глава на Русия.

„Благодаря на бойците от „Вагнер“, които не се поддадоха на братоубийствена война.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts