| | | |

СКАНДАЛНОТО назначение, за което разкри Бойко Борисов вече е факт!

Скандалното назначение в Министерството на спорта, за което разкри Бойко Борисов през уикенда, е факт.

Във Велико Търново бившият премиер шокира с признанието, че бившият автомобилен състезател Димитър Илиев, който се настани в кабинета на Весела Лечева, е отказал представител на ГЕРБ в екипа си, защото бил обещал да поста “Заместник министър” на научната си ръководителка.

Борисов разказа, че се е свързал по телефона с Илиев, за да го попита каква е причината да държи ГЕРБ далеч от повереното му ведомство, въпреки че по тяхно време бяха изградени най-много спортни площадки, физкултурни салони и детски площадки из цялата страна.

“Той ми отговори – щото той бил защитил дипломна работа и трябвало неговата ръководителка да стане зам.-министърка. Той бил обещал!”, разказа Борисов.

Илиев го заплашил да подаде оставка, ако продължи да настоява да назначи за свой заместник човек на ГЕРБ.

“Ма аз те окуражавам бе! Веднага я направи тази работа”, отвърнал му Борисов.

Междувременно Димитър Илиев вече е изпълнил своето обещание към научната си ръководителка. А за това съобщават от самото министерство.

В средата на миналата седмица на длъжността “Заместник-министър на младежта и спорта” е назначена проф Даниела Дашева.

Дашева бе служебен министър на младежта и спорта през 2017 г. и народен представител в 48-ото Народно събрание.

Професор е по теория и методика на спортната тренировка и “Доктор на педагогическите науки”.

Два мандата е била заместник-ректор на НСА “Васил Левски” по научна и международна дейност.

Била е ръководител на катедра “Теория на спорта” до 2019 г. и към настоящия момент е член на Академичния съвет на спортната академия.

Проф. Дашева има значителен брой научни публикации и издадени книги и учебници в областта на спортната наука и спортната”, презентират я от спортното министерство.

Справка в сайта на Националната спортна академия показа, че проф. Даниела Дашева е била в състава на научното жури, пред които през април 2016 г. се е провело второто, заключително заседание по

Скандално провеждане на процедура за заемане на академичната длъжност “Доцент” по научна специалност “Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка”, професионално направление “Спорт”, специалност “Автомобилизъм”, за нуждите на катедра “Технически и ледени спортове” с кандидат Димитър Владимиров Илиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts