| | | | |

Десните бесни: Не можем да гласуваме за Терзиев! Защо той, а не Трайчо или Вили Лилков?

Сини и тъмносини политици и фенове демонстрират недоволство от издигането на кандидат-кмета Васил Терзиев. Демократите не могат да преглатнат „ДС корените” на бизнесмена и недоумяват защо тъкмо той трябва да е кандидатът на десните, за които агентурното минало е анатема.

Недоволни демократи изразиха недоволството си от фаворита на ПП и открито заявиха в социалните мрежи, че кандидатът за градоначалник на София е трябвало да да бъде проф. Вили Лилков – гордостта на тъмносините в Столична община, човек с прочути каузи в полза на столицата и други градове в страната.

Не са малко и хората, които споделиха, че биха гласували с две ръце за Трайчо Трайков, който е успешен кмет на район “Сердика”.

„Вили Лилков за кмет. Искаме си го!”, написаха десни в социалните мрежи.

„Изключително почтен и морален човек, компетентен за поста.”, са повечето от атестациите за професор Лилков.

Бившият син лидер Борис Марков пък дори увери, че би дарил ако той бе кандидатът за кмет на града.

„София има нужда от прогнозируема стабилност, модерност и иновативност. Важна е каузата.”, добавиха други демократи.

Лилков бе дългогодишен общинар и зам.-председател на СОС от групата на ДСБ. Професорът по ядрена физика бе кандидатурата на Реформаторския блок за кмет на София през 2015 г.

Десни фенове бяха скептични и към посланията и обещанията на Терзиев, тъй като според тях обещанията му не са тривиални и с нищо не са по-различни от тези на Фандъкова

– зелена София, повече училища и детски градини, спиране на презастрояването – все казуси, които в крайна сметка се оказаха трудно постижими.

Те питат защо от класацията изпадна успешният районен кмет Трайчо Трайков, който бе спряган от месеци като евентуален претендент за поста.

“Трайчо е десен човек, доказана фигура с безспорни качества, изключително успешен районен кмет, а сега трябва да служи само за фон на Терзиев.”, недоволстват разочаровани избиратели.

Докато привърженици на районния кмет недоволстваха, че за районния кмет не е отделено подходящо по ранг място в местната администрация, той се самопредложи за областен управител на София на профила си във фейсбук.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts