| | | | |

СРАМНО УНИЖЕНИЕ! Митрофанова ще открива пилона в Рожен барабар с Радев и Гергов

Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова е поканена да присъства на тържественото откриване на високия 111 м. пилон със знаме на връх Рожен, заяви източник от организаторите, пожелал анонимност.

Фалическо-патриотичният символ трябва да бъде осветен официално на 13 юли.

В сайта на посолството липсва информация за програмата на Митрофанова, както и дали е получила покана от организаторите, фондацията „Наследство в бъдещето“ или от областния управител на Смолян.

В Пловдив полковник Елеонора се беше накиприла досами държавния глава Румен Радев по време на честването на Съединението, което Руската империя прави всичко възможно да осуети и сега смята да повтори упражнението.

Държавният глава също ще присъства на 13 юли при откриването на широко рекламирания пилон.

Естрадната прима Лили Иванова анулира шумно рекламираното нейно участие на откриването на пилона, без да обяснява мотивите си да не участва.

За сметка на това обаче патриотите ще могат да се порадват на друга представителка на третата възраст.

На Рожен щял да се появи и почетният консул на Русия под тепетата Георги Гергов.

За участие в събора на Рожен се готвят е членове на паравоенни структури, които сеят пропутинска пропаганда. От седмици те отправят призиви за посещение на събора в Родопите.

През 2022 г. на ДАНС е възложено да провери паравоенната организация Българско народно опълчение “Шипка” за евентуално извършени престъпления против държавата.

БНО “Шипка” съществува от няколко години, а един от лидерите му – Владимир Русев, който е бивш старшина, не крие, че организацията провежда тренировъчни лагери за военна подготовка.

Той твърди, че организацията „подготвя българите за екстремни ситуации и ги просвещава“.

Експерти отдавна предупреждават, че паравоенните формирования извършват престъпления, но кой знае защо българските служби си затварят очите за тях.

Преди време ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) пред Bulgaria ON AIR изрази недоумението си от бездействието спрямо съмнителни и незаконни прояви на паравоенните структури.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts