| | |

Асен Василев: Не съм живял на “Чаталджа”, нанасят ми репутационна щета

24 часа, след като излезе статията, пуснахме преслийз с фактологията и се видя, че няма никаква драма. Не мисля че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета, заради което завеждаме дело срещу г-н Чобанов (журналистът от “Бърд” Атанас Чобанов.

Това каза министърът на финансите Асен Василев по НОВА по повод продажбата на имота на столичната улица “Чаталджа” 3.

снимка: Архив

Преди Нова година се говореше за дефицита в бюджета, за това, че няма да влезем в Шенген и евроозната, сега се отива към жълтия сектор на атаката.

Този тип бродиране е причина да се занимаваме с жълти истории вместо със сериозни въпроси в държавата, заяви Василев.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” посочи, че не е живял на този адрес. Той припомни, че е пуснал две прессъобщения по въпроса, които много ясно са казали, че от май 2021 г. не е собственик на въпросната фирма.

Относно информациите на кой била продадена къщата, Василев отговори, че къщата е продадена през брокер.

Василев добави, че наетата от от„Продължава промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

„Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда”, коментира още Василев.

Той уточни, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента, а основната политика, която провежда е финансовата.

“Важно за всички граждани е какво се случва с техните доходи, какво ще се случи с финансите на държавата”, каза още финансовият министър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts