| | | |

НА ЖИВО Иван Гешев: Знам всичко за всеки в тази държава

“Голямото начало” – така Иван Гешев анонсира, че днес ще обяви политическите си амбиции с видеопресконференция, на която хората могат да му задават въпроси.

Питанията се събираха на предварително посочен от него мейл адрес.

Видеото, с което бившият главен прокурор анонсира изявата си завършва с думите “Време е да изметем политическия боклук”.

Гешев завършва така всичките си публикации, откакто на 12 юни ВСС го отстрани от поста, а 3 дни по-късно президентът Румен Радев подписа указа за освобождаването му.

Първоначално Гешев поиска да бъде възстановен като прокурор във Върховната касационна прокуратура, но само 3 дни по-късно обяви, че напуска държавното обвинение. Тогава направи и първата си заявка за влизане в политиката.

“Затова днес говоря на българите в България – така, както обещах – с ясното разбиране, че политическите проблеми се разрешават с политически средства”, анонсира той бъдещия си проект.

Краткият трейлър показва как Гешев демонстративно къса оставката си като главен прокурор, появява се и надписа “Справедливост за България”.

Прекият контакт с хората бил най-важното за него, така се избягва и всяка цензура.

“Никога в новата ни история България не е била поставяна в унизителното състояние, в което е днес. Вината е на управляващата върхушка”, каза Гешев. НС се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети, добави той.

Отстраненият на 12 юни от Висшия съдебен съвет (ВСС) бивш главен прокурор Иван Гешев обяви създаването на “гражданско родолюбиво консервативно движение “Справедливост за България”, основано на национално достойнство, християнска етика и български традиционни семейни ценности”.

“Най-важното за мен е прекият контакт с хората, а и така се избягва всяка цензура. Гражданите имаме възможността да участваме пряко в държавното управление.

Управляващата класа винаги е искала да ограничи това. Вината за случващото се е върхушка, начело с управляващата коалиция, която се коалира след години клетви, че никога няма да го направи”, заяви още той.

Според него чужди национални и корпоративни интереси управлявали България.

“Никой не мисли за България и за народа. Това не може да бъде търпяно повече, защото ако продължим, децата ни нямат бъдеще тук.

Управляващата върхушка е отговорна за демографската катастрофа и огорчението на стотици хиляди, предпочели имигрантския живот, за навлизането на агресивни, неолиберални теории и практики, застрашаващи семейството.

По Конституция бракът е само между мъж и жена”, обяви остра позиция по темата LGBT бившият топ обвинител.

“Като главен прокурор знам всичко за всеки в държавата. Никоя прокуратура не може да се пребори с далавери и съсипване ако те са превърнати в държавна политика, така е последните десетилетия. Затова с гражданите и народа ще се боря да живеем в по-хубава страна”, обяви Иван Гешев.

Очаквайте подробности

снимка Кадър

Similar Posts