| | | | |

Калин Стоянов с тежки обвинения: Главсекът на МВР носи отговорност за смъртта на шестима полицаи

“Главният секретар на МВР е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в Министерството на вътрешните работи, което е в пряка връзка със смъртта на шестима служители при изпълнение на служебните им задължения”.

Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов по повод поисканата оставка на Петър Тодоров.

“В резултат на неосъществен контрол и адекватни действия от страна на главния секретар – в периода 2021 г. до 31 май 2023 г. – се наблюдава значително увеличение на престъпления против личността, както умишлени, така и непредумишлени убийства с особена жестокост”, посочи още той.

Друг основен аргумент за смяната на Тодоров е случаят с Ангел Христов: “Човек обявен за общодържавно издирване, издирван и от Интерпол, е починал на територията на Република България”.

Стоянов припомни и случаят с убития в Цалапица Димитър Малинов.

През февруари 2023 г. бе извършено убийство на известен български психолог в кооперация на улица „Черковна“ в София. Убийството е извършено от служител на Министерството на вътрешните работи.

Тук характерното е, че преди извършеното престъпление майката на жертвата многократно е подавала сигнали към МВР за отправени към семейството закани за убийство и саморазправа, на които не е обърнато необходимото внимание“, коментира още вътрешният министър.

“Надявам се, че президентът на Република България ще възприеме нашите аргументи, ще прояви разбиране при вземането на крайното решение относно искането за освобождаването на главния секретар”, заяви Тодоров.

Отговаряйки на въпроси за убийството на Алексей Петров, Калинов каза:

“И към момента текат изключително адекватни опертивно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които трябва щателно да бъдат проверени. Работи огромен екип от хора считам, че рано или късно ще има резултат. Към момента нямаме заподозрян.

„В момента МВР е ангажирано предимно с опертивно-издирвателни мероприятия, които следва да бъдат подкрепени със съответното наказателно производство. Работи се в тесен синхрон с наблюдаващия делото прокурор.

За момента не се работи по версията за политическо убийство. Тя също се проверява“, заяви МВР шефът.

Стоянов заяви, че засега все още няма информация Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, да е починал. Той не можа да отговори на въпроса, защо той е свален от издирване от Интерпол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts