| | | |

Асен Василев: Не съм се срещал със сочените като контрабандисти баща и син Димитрови

Бившият финансов министър Асен Василев бе изслушан във Временната парламентарна комисия за скандала и арестите в Агенция “Митници”.

“Тези лица – Марин и Стефан Димитрови, не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз лично не съм се срещал с тях”, заяви той.

Василев определи като опит за атака към него да се твърди друго.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС обяви, че има постъпили данни, че двамата обвиняеми са посещавали Министерството на финансите.

“Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани официално, но са посрещнати и въведени от експерта от политическия кабинет на министъра Лъчезар Ставрев, който е известен като ваш личен шофьор. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати?“, запита Назарян.

“Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го потвърди пред тази комисия. Нека да ви обясня как става влизането във финансовото министерство.

Той трябва да е записан в моята програма и без да минал през личния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери.

Тези лица чухме от ДАНС, че са наблюдавани от 2022 г. – ако е така, ДАНС трябва да разполага със записи и данни за тяхното посещение”, обясни пред депутатите Василев.

На заседанието присъстват и Георги Господинов и Николай Петков – служители в Агенция “Митници”.

Двамата бяха категорични, че никога не са виждали Марин и Стефан Димитрови на ГКПП “Капитан Андреево” и “Лесово”, както не знаят двамата да са имали някаква комуникация с митничари там.

В началото на април беше арестувана директорката на агенцията Петя Банкова.

Според разследващите Банкова се е познавала с другите двама обвинени в контрабанда – Стефан и Марин Димитрови. Тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група, пране на пари и подкупи.

По време на съдебно заседание бяха цитирани показания на свидетел, според когото Димитрови са били познати и с бившия финансов министър Асен Василев.

До момента в комисията бяха изслушани служебният вътрешен министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на Държавната агенция „Национална сигурност”, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts