| | | |

МЕГА СКАНДАЛ! Радев и Денков отказаха първоначално визитата на Зеленски! Заслугата за посещението е на….

Сондажите за посещението на украинския президент Володимир Зеленски в България започнали преди малко повече от две седмици

Тогава от офиса за Зеленски чрез посланичката на Украйна в София се обърнали към кабинета на президента Радев, за да ги уведомят за желанието на Зеленски да посети България като част от обиколката му в Югоизточна Европа

и в знак на благодарност за помощта, която страната ни оказва на украинския народ във войната му с Русия.

От офиса на държавния глава отговорили, че програмата на Румен Радев и много натоварена, че тя се подготвя за година напред и че най-близкия “прозорец”, ко то може да бъде намерен, е през септемвври, разказват историята дипломати.

Тогава Зеленски се обръща към премиера акад. Денков с молба да бъде приет.

Министър-председателят Денков също се паникьосва и отказва да приеме Зеленски с мотива, че той е “премиер на две седмици”, правителството не е стабилно и не знае как такова посещение ще се отрази на вътрешно-политическата ситуация в държавата.

От украинското посолство в София чукат на третата институционална врата в София – тази на председателя на парламента Росен Желязков.

Той веднага казва “Да” и започва трескава организация за осигуряване сигурността на визитата.

От ръководството на Народното събрание уведомявят НСО за пристигането на Зеленски в днешния ден, подготвя се резиденция “Бояна” за посрещане на госта.

Три часа след като НСО поема логистиката на посещението на Зеленски премиерът Денков се обажда на председателя на Народното събрание и казва, че вече е готов да се включи в инициативата и ще приеме посещението на Зеленски да е по покана на българското правителство.

Ден по-късно информацията за пристигането на Зеленски изтече в медиете – първо в “24 часа”, за което министърът на отбраната Тагарев изрази своите огромни съжаления.

Тази сутрин премиерът Денков си приписа заслуги за идването на Зеленски, каквито в действителност няма:

“Аз се обадих на Радев и му казах – ще идва президентът Зеленски, затова намерете начин да се видите с него”. Истината е, че както той, така и Радев са отказали първоначално тази визита.

Към този час украинският президент Володимир Зеленски вече е в София и започват срещате му с представителите на българските институции.

Източник Епицентър

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts