| | | | |

Бившият началник кабинет на Радев го закопа: Той има психологически проблем – маниакална…..

Крайно остър и критичен коментар за президента Румен Радев направи бившият началник на кабинета му Калоян Методиев.

Според него държавният глава страда от “маниакална обсесия за власт, която минава през генериране на обществен хаос и манипулация на различни групи чрез приемане на съответни роли и образи”, само и само за да управлява.

Ето какво пише дословно Методиев:

снимка Архив

Манипулацията на различните обществени групи от страна на президентството никога няма да спре.

Президентът Радев със зъби и нокти се молеше да е домакин на „Три морета“ и да се снима с Байдън, създаде с държавен ресурс неолиберална партия, играе ту с една ту с друга групировка в Съдебната система, заявяваше през годинините:

„Крим е руски“, „Моята кохорта е завършила американски университети, а вие сте завършили руски“, „Това не война, а конфликт“, „Коя е вашата родина майка?“, „Вие сте гарант за етническия мир по време на прехода“…. и т.н., и т.н.

За всеки шаран има по една царевичка на кукичката.

Да, рейтингът му отива стремително надолу. Дори гравитиращите около президентството агенции не могат да го скрият. Процесът обаче е бавен.

Сега се е прицелил към лявото пространство, за да го използва (подчертавам думата използва като синоним на употребява) ситуационно като носна кърпа, за да сваля с него правителството.

Преди това беше пръв ястреб-евроатлантик, за да печели избори.

Свали в тандем с Борисов предходното. След това ще търси друг лост и образ, за да сваля и следващия кабинет, и по-следващия… за да прави пак служебен кабинет.

Имаме си работа с психологически проблем – маниакална обсесия за власт, която минава през генериране на обществен хаос и манипулация на различни групи чрез приемане на съответни роли и образи.

Нищо повече, нищо по-малко.

Единственият начин за демаскиране на това явление в българската политика, което задушава цялото политическо пространство, е чрез разкриване на вече публично известните тежки корупционни зависимости на служебните му управления

– газовия договор с „Боташ“, сделките с горива в правосъдие и енергетика, десетки сделки за милиони с имоти, съсипването на държавните дружества, ДФЗ и т.н.

Само през корупцията може да се спре играта на сменящи се униформи.

Шараните никога няма да свършат! Никога!

Въпросът е да останат толкова малко, че да не дават електорална енергия на Радев да насъсква противостоящи си групи, да ги манипулира и да използва цялото общество за користните си политически цели.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts