| | | |

Заковаха Георги Семерджиев с тези нови доказателства

Софийски градски съд реши, че обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев остава с мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщава БНТ.

По време на заседанието стана ясно, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в мощния джип след катастрофата, а втората – в дома му. По скоростния лост на автомобила има биологичен материал с неговия ДНК профил.

Според свидетелски показания след катастрофата е отишъл в автомивката, която стопанисва, само с една маратонка. На босия му крак имало рана.

По фасадата на кооперацията са открити следи от стълба и от кръв, поради нараняване на дясното стъпало на Семерджиев. Потвърдиха се показанията, че именно полицайката Симона Радева е съдействала да се прибере в дома си със стълба.

Самият той заяви пред съда, че не е виновен за нищо и иска да се прибере вкъщи.

“Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно”, каза още Семерджиев.

“Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха”, заяви той.

По време на заседанието, Семерджиев прекъсна пледоарията на прокурора със заявление, че иска да отиде в болница. Обясни, че бил бит по време на задържането. В началото на заседанието твърдеше, че е отвлечен, а не задържан.

Съдът изцяло сподели доводите на прокуратурата и прие, че са събрани и представени достатъчно убедителни доказателства, които обосновават предположението Г. С. да е извършил трите престъпления, за които е привлечен като обвиняем. Съдът прие, че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, като обсъди липсата на собствени задръжки у обвиняемия при извършване на престъпления и закононарушения.

Аргументира изключително високата степен на обществена опасност на деянието и дееца. Така мотивиран, съдът прецени, че единствено мярка „задържане под стража“ може да неутрализира констатираните при обвиняемия опасности и с определение взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативен съд-София.

Разследването по случая продължава.

Similar Posts