| | | |

Конспирация! Стоян Михалев: ГЕРБ активираха клетки да атакуват Васил Терзиев, ще загубят София

Чувствах се горд с нещата, които успяхме да постигнем в деня на посещението на Володимир Зеленски у нас. Българският народ никога няма да бъде на страната на агресора. Такъв ни е геномът, винаги сме на страната на жертвата.

Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната”-„Демократична България” Стоян Михалев в ефира на БНТ.

„За съжаление, единственият президент в президентството ни беше Зеленски.

Румен Радев не можа да отговори на въпроса „Как щяхте да реагирате, ако бяхте в нашата ситуация?”. Той безгласно каза „Щях да дам България на руснаците.”, смята той.

„Дълбоко се съмнявам, че Киев ще получи С-300 или С-200. За съжаление, не успяхме да си модернизираме нашето ПВО.

Това е загуба за България – хем не помогнахме, хем не си модернизирахме техниката”, допълни той.

„Не знам как се биеш в гърдите, че си НАТО-вски генерал, и да си затваряш очите. Това е унижение за народа”, възмути се Михалев.

“Искам да ви държа изостанали, недобре защитени, защото ако дойде Путин, да му кажа – господин Путин – заповядайте – територията е свободна, влизайте!”

Така излиза – в това мълчание седяха тези отговори, които са изключително притеснителни. Това е унижение на българския народ.

Ние нямаме държавен глава, който да каже “Да, аз ще застана по същия начин и няма да позволя на руснаците да влязат на наша територия, ще направя всичко възможно.

Гафът е толкова – голям, той е международен. Видяхте колко различно беше посрещането на Зеленски в Чехия, например – с държавни почести”, каза Михалев.

В “Денят започва с Георги Любенов” Стоян Михалев коментира, че според него съставът на военната помощ за Украйна трябва да е публична.

“За мен това, че решението за военна помощ беше взето със секретно решение на парламента, единствено обслужваше това задкулисие, което манипулира българските избиратели. Никъде по света тези неща не са секретни.

За мен това трябва да е открито и ние да заставаме с лицата си. Народното събрание вече се е произнесло за тази помощ, тя трябва да е регулярна и да е според нашите възможности и нуждите на украинската страна”, посочи Михалев.

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев определи твърденията на вицепрезидента Илияна Йотова, че има неяснота за ангажиментите, които сме поели към Украйна, като кризисен ПР след срещата между Володимир Зеленски и Румен Радев в София.

За АЕЦ „Белене”, той заяви:

„Това не е ядрена сделка. Излезе накрая, че никой никога не си е представял, че ще има централа. Правили са други сделки, за да източват пари. Да седи там и да гние, за да може фирмички да продължат да точат пари?”

На въпрос гаф ли стана с референдума за запазването на българския лев, той заяви:

„Имаше много ясно волеизявление на Народното събрание. Това ще бъде отчетено. Сигурен съм, че решение ще има. Ще можем да се шегуваме тук още два-три дена.

„Възраждане” не са против еврото, те просто искат да направят референдума заедно с местните избори, за да си вдигнат рейтинга. Вижте им влоговете, вижте им имената на децата им”, подчерта той.

„С еврото няма какво да се разклати, вързани сме от 25 години. Към този момент, гледайки влоговете на представителите на „Възраждане”, те вярват, че този актив има дългосрочна стабилност”, каза още депутатът от ПП-ДБ.

Относно това дали очаква кандидатурата на Васил Терзиев да е взривоопасна, той бе категоричен:

„Да, защото ни е ясно, че това ще е новият кмет на София. Активирани са изключително най-разнороден вид клетки в обществото, които атакуват синхронизирано.

Активира ги тези, които са заплашени да изгубят изборите. ГЕРБ ще изгуби София, няма да управлява столицата.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts