| | | |

Нинова се стресна и отказа да отговори на провокативен въпрос на Цънцарова

„БСП е на страната на българския национален интерес. Според мен оценката на посещението на украинския президент Володимир Зеленски у нас трябва да мине през резултатите“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Зеленски спечели, България загуби“ – отсече тя в сутрешния блок на bTV и допълни:

„Обществото ни се раздели, президентът бе унижен, а правителството каза „Хоп!“ преди да скочи и според мен се провали“.

„Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, тоест енергийна независимост и по-евтин ток за българските семействата“, каза Нинова, визирайки случилото се около АЕЦ „Белене“.

„Не може в България да се строи „Белене“ без руска подкрепа, а в Украйна може?! Е, как ще се построи без руска подкрепа – това е двоен стандарт.

Защо да не е у нас? Значи в България не може, а в Украйна – може… едно и също нещо. Този двоен стандарт пречи на българския национален интерес.

Европейският съюз (ЕС) реши, че ще плати частите с европейски средства. Значи на нас не ни дават да строим АЕЦ „Белене“, но на Украйна дават“, ядоса се лидерът на БСП.

Нинова коментира и срещата между президентите Румен Радев и Володимир Зеленски.

„Още преди срещата още Радев бе унижен със съобщението, че пристига президент на друга държава, а той не знае. Денков му наредил да се срещне със Зеленски.

“Собственият му съветник казва, че премиерът принуди президента да се срещне със Зеленски“, заяви още Нинова.

Нещо принуди Радев да се държи така. За първи път го виждам да се държи така – беше различен, не излъчваше достойнство и за първи път гледаше към листче. За първи път го виждам притеснен да чете в листчето, а иначе помни текст без проблем и само като го погледне вече го знае и със запетайките.

Причината – той има две позиции: ястреб на войната и гълъб на мира – в зависимост от аудиторията, на която говори“, каза Нинова.

„Какво казаха от правителството? „Зеленски поиска всичко без самолети, а ние какво ще дадем… Отговорът им бе „Ами ще видим“.

В чужбина правителствата излизат и казват: „ще дадем това, ще дадем онова!“.

А нашите гънат си се и… ох, извинявам се за изказа. Направи си счупиха кръста от това превиване. Машите тичат като…

Оръжие за Украйна

„България изнася оръжие за 54 държави, тези държави предоставят документ, че това оръжие за тях. Нито имаш право, нито имаш възможност да искаш от тези правителства да ти обясняват какво правят с тези оръжия“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ по време на правителството на Кирил Петков БСП е била гарантът, че България няма да изнася оръжие за Украйна и „не го направихме“.

Но от БСП имаме алтернативно предложение – искаме това „всичко“ да бъде публично, а не засекретено. Така ще се успокои обществото иначе докато крият все ще има съмнения сред хората“, призова лидерът на БСП.

Водещата провокира Нинова с въпрос какво би се случило, ако руският президент Владимир Путин нападне и окупира Варна

Ако руският президент Владимир Путин нападне и окупира Варна, вие за оръжие ли ще помолите, за да си я върнем или ще се съгласите да я дадем и да преговаряме, за да продължим без тази територия от България?

На този въпрос отказа да отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова

Въпросът беше зададен от водещата Мария Цънцарова, а неясният отговор на соцлидера беше:

“България е държава-членка на НАТО, да не дава Господ Русия да напада държава-членка на НАТО. Това означава световна война, защото НАТО ще се включи”.

“Украйна не е и те са в хипотеза сами да се защитават, затова искат оръжие”, отговори Цънцарова, а Нинова контрира с твърдението, че предоставеното оръжие “не ги спасява”.

“Това удължава войната, още украинци умират, още руснаци умират. Нека седнат и да говорят”, призова тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts