| | | |

Скандалът се разгаря: Охраната на Сметната палата не допусна отстранения и после възстановен председател

Сваленият от предишното Народно събрание председател на Сметната палата Цветан Цветков не беше допуснат да влезе в сградата на институцията, предаде БНР.

Той твърди, че е възстановен на длъжността от Конституционния съд, който през юни обяви освобождаването му за незаконно.

Цветков показа заповед, издадена от настоящия председател на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, с която от вчера временно се забранява достъпът на външни лица.

Според него причините са политически и е опит да се скрие как е управлявана институцията през 6-те месеца, в които той е бил извън нея. Цветков обяви, че ще търси правата си по съдебен път.

„Току-що охраната отказа да пусне законно избран председател на Сметната палата, който беше възстановен с решение на КС. Това стана по силата на една нищожна заповед, издадена от г-жа Горица Грънчарова – Кожарева”, каза Цветан Цветков.

Той се закани до 10 дни да даде специална пресконференция, заедно с други негови освободени колеги, на която ще дадат отчет за работата си последните 8 години и ще разкрият интересни факти, които са се случили после в Сметната палата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts