| | | |

Гешев хапе: Партиите “политически боклук” ме отстраниха, политиците са некомпетентни, корумпирани, зависими…

“Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато корупцията и кражбите са държавна политика.

Няма как да постигнеш резултати за справедливост, когато политиците, които реално управляват страната, и икономическите кръгове зад тях воюват и не искат да има справедливост.

Когато МВР не разкрива престъпления, а воюва с прокуратурата. Когато парламентът променя закони в интерес на олигарсите”.

Това каза пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев, Сдружение “Справедливост за България”.

И допълни, че държавата се управлява от задната седалка на джипове.

“Няма справедливост, защото политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани, зависими, създават съзнателно некачествени закони и се опитват да контролират съдебната власт по начин, че да могат да продължат да крадат”.

По думите му причината за неговото отстраняване е изтекла информация, включително и по “Барселонагейт”, какво ще се предприеме:

“И бях отстранен с нарушение на закона и Конституцията, докато летя със самолет да дам информация на Европейския парламент.

Това го направиха партиите “политически боклук”, които контролират ВСС.

В юридически смисъл случилото се е прецедент и безобразие. Ако е вярно, че не съм си свършил работата, че съм зависил от някоя партия, още щеше да съм главен прокурор”.

Гешев подчерта още, че през последните години трите вида власти – в нарушение на принципа на разделение, са се слели, а целта под идеите за реформи, съдебна реформа, справедливост, европейски ценности и промени в Конституцията, е само една – да се овладеят прокуратурата и съда.

“За да може, като се краде, да се краде безнаказано”.

За “Справедливост за България” той посочи, че е родолюбиво, патриотично, консервативно движение с цел – България да бъде отново силна.

“Няма да разчитаме на олигарси. Нямаме финансиране. Ще направим сметка, за да могат нашите съмишленици да ни помогнат. Съмишленици са тези, които вярват в България. Ще се доверя на хора, които в името на България са готови да поемат риск”.

Моята цел е да изляза на полето, където мога да се боря, прокуратурата остава в сърцето ми. Винаги съм казвал истината, затова ме отстраниха, защото не лъжа и не предавам хората си, отсече той.

Благодарение на мен сформираха правителството – от една страна са ПП, които арестуваха незаконно Борисов и се кълняха, че никога няма да са с него.

От друга страна е самият Борисов.

За Пеевски, ако имаше доказателства, спрямо него щеше да има мерки. Но няма никакви данни от ДАНС, няма данни за данъчни престъпления, увери Гешев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts