| | | |

Изненада! Мая Манолова няма да се кандидатира за кмет на София, разкри чия сянка наднича зад…

Много е важно какви са кандидатите за кметове на столицата. Зад кандидатите на десницата, Васил Терзиев и Вили Лилков, наднична сянката на Бойко Борисов.

Утре ще представим нашата кандидатура за изборите и ако и другите ни партньори имат предложения, ще има дебати. Не искам да спекулирам с имена и кандидатури.

Това заяви тази сутрин в ефира на БНТ Мая Манолова.

“Не съм чула до момента нито да е издигната кандидатура на Ваня Григорова, нито тя да е коментирала. Аз не съм кандидат за кмет, но “Изправи се. БГ” ще издигне много силен кандидат. Утре ще стане ясно. Това е човек, който е познат в София, водил е битки за столичани, има опит в управлението. Това е формулата.

София е длъжна да даде надежда на цяла България и битката за управлението на Борисов не е приключена, добави още лидерът на “Изправи се.БГ”.

Виждаме двама кандидати на десницата, зад които наднича Бойко Борисов. Приличат и двамата на първите резерви на ГЕРБ. На Борисов може да не му се наложи да изкара титуляра.

Според Манолова може ГЕРБ да подкрепят някой от вече издигнатите кандидати – Васил Терзиев или Вили Лилков.

Безобразията в София, над които стоеше симпатичното лице на Йорданка Фандъкова, не трябва да бъдат заметени сега. За тях трябва да се говори, за ремонта на ремонта.

София не може да продължи да изглежда по същия начин – с унищожени зелени площи, със занемарени квартали, а Витоша да бъде подарена на олигарси, заяви Манолова. И добави:

Левият кандидат за София трябва да даде знак на цяла България – че каузите не са забравени. Предателството на лидерите, които са в парламента, ексхумираха модела ГЕРБ, свален още през април 2021 г.

На въпрос какво мисли за кандидатурата на Васил Терзиев, Манолова отвърна така:

“За мен каузата на Терзиев не е ясна. Това, което се чува до момента, е разговор за миналото. Той не е казал нищо за София. През тези 4 години, от 2019-та досега, не съм чула някоя кауза за София, зад която да е застанал Терзиев. Вили Лилков е нещо друго.

Според нея Вили Лилков е бил издигнат с единствената цел да раздели десните избиратели.

Това, което виждам в момента, е абсурдната му битка срещу президента Радев.

Не мисля, че президентът ще се намеси в местните избори. Но атаките срещу него от ръководителите на десните партии се активизират – с две цели – защото Румен Радев е последната пречка за ангажирането на България във войната в Украйна.

И втората цел – да консолидират десния електорат.

На тях им трябва враг, за да оправдаят своята некоалиция, сглобка и абсурдно поведение, както и превръщането им от борци срещу мутрите, в кооператори с мутрите.

Тя бе категорична, че на този фон има нужда от силен ляв кандидат, обединена кандидатура на левицата, която да не е удобна на ГЕРБ. Това трябва да е човек който може да води битки срещу ГЕРБ и Борисов, поясни Манолова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts