| | | |

“Кючек пържола 2023 – ядеш и ревеш”: Възпяха с кючек трите пържоли за 650 лева ВИДЕО

Шеф-готвачи съветват да гледаме внимателно дали цената не е за 100 грама, а попфолк певецът Константин показа вълненията си за сметка 1000 евро в Барселона

“Е толкова вкусно беше, че ядеш и ревеш”, “пържоли от злато”, “Една крава колко струва жива?”.

Такива коментари се появиха в социалните мрежи, след като семейство плати 650 лв. сметка за три пържоли в ресторант във Варна и пусна снимки от касовия бон в социалните мрежи.

Оказа се, че цената на месото е на грамаж, и то за специален вид стек. 100 грама струват близо 35 лв., а трите пържоли общо били 1400 грама.


Но ситуацията вдъхнови народното творчество и в ютюб се появи видео, озаглавено “Кючек пържола 2023 – ядеш и ревеш”.

“Хората, които отиват в ресторанта, освен че има меню и там са описани цените, са свободни да избират дали да вземат този стек – защото това не са пържоли, а вид стек, който има качество”, обясни пред “24 часа” шеф-готвачът Лео Бианки.

Според него това е по-нестандартен вид месо, който трудно се намира. “Често в магазина парче месо – дали е 300 г, или 400 г, може да струва близо 200-300 лв.”.


Според Бианки хората не знаят, че тази пържола се готви примерно в специален уред, че този вид месо може би е минал хиляди км, за да стигне в България.

И съветва хората, когато виждат по-висока цена, да питат сервитьора защо струва толкова много.

След като случаят нашумя, Комисията за защита на потребителите ще провери обявените цени в заведението и дали има съотвествие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена.

Вълнения за висока сметка дойдоха и от чужбина.

Поп фолк изпълнителят Константин, който е в Испания, пусна клипче как получава сметка за близо 1000 евро в заведение и пита сервитьора: “Приятелю, имаш ли валериан?”, а негов приятел му попива потта от лицето.

Кадър Инстаграм

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Кадър

Similar Posts