| | | |

ЦИРК в парламента! Нинова влезе в ролята на даскалица, младеж от ГЕРБ и се сопна ВИДЕО

Знаят ли депутатите какво гласуват – това попита лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Депутати да не се държат като начални учители, призова Марин Маринов от ГЕРБ

“Трети ден творите абсолютен законодателен хаос. Единствените, които ви коригираме в правилната законодателна посока, сме от БСП, както сам признахте преди малко”

С тези думи Корнелия Нинова се обърна към председателя на парламента Росен Желязков.

Минути по-рано той бе похвалил социалистката Мая Димитрова за това, че следи внимателно дебата и открила пропуск.

Соцлидерката направи забележка на народните представители, че не внимават в заседанието и изреди някои от пропуските им. Чуха се обаче недоволни възгласи от банките.

“Понеже реагирате, може ли да вдигне ръка този, който знае какво се гласува в момента”, каза Нинова.

И действително някои от депутатите вдигнаха ръце.

Сред най-уверените бяха Росен Желязков, заместничката му Росица Кирова, бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова, шефът на здравната комисия от ГЕРБ Костадин Ангелов и колегите му Рая Назарян, Даниел Александров и Георги Кръстев.

снимка Кадър

“Добре, десетина. Ами ако ви поканя от трибуната да кажете дали знаете, дали сте сигурни, че знаете какво гласувате? И после защо парламентът има 15% одобрение. Ами ето заради това”, каза Нинова.

Росен Желязков ѝ отговори с типичния си шеговит тон:

“Госпожо Нинова, искам да ви поздравя най-искрено. Вие успяхте да накарате залата като на масова спартакиада да вдига ръка, направихме мексиканска вълна.

Спонтанно, всички вдигнаха ръка, а мисля, че най-внимаващата в залата – госпожа Мая Димитрова, не вдигна ръка. Мисля, че заслужавахме да вдигне ръка, защото тя внимава”.

Острият ѝ тон обаче възмути някои депутати и един от тях – младият Марин Маринов от ГЕРБ, излезе на трибуната.

“Уважаеми господин председател, моля да не позволявате на народни представители да се държат наставнически към други народни представители, да обиждат и да ни обясняват, че не знаем какво правим в залата,

да не се държат като начални учители и да ни карат да вдигаме ръце, да доказваме, че знаем къде се намираме, и накрая, едва ли не, да ни изправят пред дъската да даваме обяснения дали знаем, или не знаем какво правим тук”, каза Маринов.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts