| | | |

Наказаха депутата от ПП-ДБ Искрен Митев в парламента

Депутатът на “Продължаваме промяната” Искрен Митев получи наказание забележка в парламента.

“Двете политически партии, от които едните са известни като шпионите на Русия в залата, а другите пък лично посланикът на Русия – госпожа Митрофанова, каза, че ще гласува за тях, тези две партии са единствените, които явно не искат да защитават българския национален интерес, а интереса на чужда държава”, каза Митев.

След думите му председателстващият заседанието Никола Минчев го призова да се придържа към темата, а да не обижда колегите си.

“Моля да наложите наказание на господин Митев за лъжите, които изрече от трибуната за парламентарната група на “БСП за България”. Такова непристойно държание никой не си е позволявал към БСП”, каза минути по-късно социалистът Борислав Гуцанов.

От името на “Възраждане” се включи и Цончо Ганев, който обясни, че с бездействието си Минчев поощрява подобно поведение, и също призова човекът на ПП-ДБ да бъде наказан.

Митев се съгласи, наложи забележка на съпартиеца си, а депутатите на БСП и “Възраждане” му ръкопляскаха.

Спорът между депутатите дойде по време на дебатите на първо четене за прекратяването на концесията на пристанище “Росенец”.

Това е второто наказание на Митев в този парламент. Предното получи в началото на юни, когато депутатите на ПП-ДБ и “Възраждане” стигнаха почти до бой в парламента.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts