| | | |

Лидер на бутикова партия, пропагандираща за “руски мир”, иска охрана за него и семейството му от МВР и ДАНС заради “Миротворец”

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев също се оплака, че е бил включен в списъка на украинския сайт “Миротворец”

Българският проруски политик и антиукраински пропагандист е обвинен в участие в актове на хуманитарна агресия срещу Украйна и умишлено оскверняване на държавните ѝ символи.

Симеон Славчев е написал отворено писмо до председателя на ДАНС и министъра на вътрешните работи.

В сайта “Миротворец” под снимката и данните на Славчев е публикуван текст, който казва, че

през март месец тази година партия МИР е публикувала видео, което показва как кандидатът за народен представител на партията Атанас Стефанов сваля украинското знаме от сградата на Столична община и го хвърля през балкона.

Симеон Славчев припомня на ДАНС и МВР, че уебсайтът е бил многократно обект на международна критика, служи за насаждане на омраза и “смъртни заплахи” към журналисти, политици, общественици и анализатори, подклажда напрежение в обществото.

Още през 2021 г. Европейският парламент в своя резолюция от 2021 г. призовава властите в Киев “да осъдят категорично и да забранят операциите на екстремистки и стимулиращи омраза групи и уебсайтове, като “Миротворец”,

който подклажда напрежение в обществото и злоупотребява с личните данни на стотици хора, включително журналисти, политици и членове на малцинствени групи, пише news.bg.

Публикуването на лични данни на сайта “Миротворец” представлява сериозно нарушение на правата на включените в списъка и дава възможност за заплахи и оказване на натиск, а факта, че сред тях са имената на хиляди журналисти е сериозен удар срещу свободата на словото в Европа.

След публикуването на личните му данни на сайта,

Симеон Славчев иска, в качеството си на председател на партия МИР, както и възможните последствия от това, ДАНС и МВР да подсигурят сигурността на него и семейството му.

Той настоява да бъде подсигурена охрана от НСО на всички български граждани, журналисти, политици, общественици и анализатори, чиито данни са публикувани в “Миротворец”.

Симеон Славчев заявява, че в своята обществено-политическа дейност винаги е изразявал и настоявал за мирно решаване на конфликта между двата братски, славянски и православни народа, защото е доказано, че

мир се постига чрез разум, диалог и само и единствено с мирни и дипломатични средства, а не чрез предоставяне на оръжие и насаждане на омраза.

Също така настоява шефовете на МВР и ДАНС незабавно да информират Народното събрание за действията, които са предприети.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts