| | | |

Обиди и скандали в парламента: Депутати обвиниха Росен Желязков, че е срам за поста. Борисов и Кирил Петков….. НА ЖИВО

Поредна порция обиди кой зад кого се крие белязаха началото на работния ден

Скандалите в парламента продължават, въпреки че депутатите все още не са стигнали до гледането на националната финансова рамка.

Този път драмата се оказа, че председателят на НС Росен Желязков вкара ратификация на споразумение между ЕЦБ и ББР, а след това по предложение на докладчика се премина към второ гласуване.

Деян Николов от “Възраждане” обвини управляващото мнозинство, че бърза прекалено много и не спазва процедурата. И заяви, че Желязков е срам за поста председател на НС.

Мотивира се с отношението към референдума за защита на българския лев, забавянето на процедурите за него и пренебрегването на мнението на над 600 хил. българи.

“Аз разбирам, че вие сте в предизборна кампания. Не бъркайте жанра, това е Народно събрание, не е фейсбук”, отговори му обаче Желязков.

А докладчикът по доклада за ратификацията Хамид Хамид видя в изявлението от “Възраждане” “неистови опити на едрия капитал да провали малкия бизнес”, докато обявяваше второто гласуване.

През това време обаче се намеси и Тошко Йорданов от ИТН, който смята, че ДПС “да обвиняват някой, че е от едрия бизнес, няма по-голям цирк”.

“А що се отнася до вас, г-н председател, вие сте срам заради това, което направихте с референдума. И хората в залата са…

Срам е присъствието на Бойко Борисов.

Сега ще видите какво ще стане в залата по бюджета, след като техните експерти в комисия гласуваха като експерти, дали някой не им е набил канчето?

Срам е Кирил Петков, който е ходил да плаче на рамото на Борисов. Тоя парламент е срам по много линии. И аз не мисля, че заслужавате да седите на това място”, атакува и той шефа на НС.

А Желязков запази спокойствие и лаконично каза: “усещането за срам е субективно усещане, може да сме солидарни ли не”.

Деян Николов заяви, че било забележително как ДПС става да защитава интересите на Делян Пеевски. “колкото повече ставате да обяснявате как това са пари за средния и дребния бизнес, толкова повече лъсва, че отзад има някаква схема”, заяви депутатът.

Ще видим вие какво имате отзад, не му остана длъжен лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

В отговор Николов отвърна, че преди това Йордан Цонев е казал, че Желязков трябва да бъде по-твърд, в начина на водене.

“Сега няма как да се обидя от г-н Карадайъ, няма как национални предатели, които нямат място в тази зала да ме обиждат, но такъв език не прилага на тази зала”, заяви той. И заподозря, че парите от ББР ще отидат при Делян Пеевски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts