| | | |

Томислав Дончев: Достатъчно сме силни, за да победим, но и разликата трябва да е голяма ВИДЕО

Имаме амбицията да сме първи

Владислав Горанов е член на ГЕРБ, но не и на ръководството

Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим “Продължаваме промяната”, коментира представителят на ГЕРБ Томислав Дончев

ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите на 2 април. Томислав Дончев, Румен Христов и Цветомир Паунов представиха документите в ЦИК.

“Очакваме да сме първа политическа сила. Но и разликата между първата и втората политическа сила да е голяма, за да се улесни съставянето на редовно правителство, от което България има нужда”, заяви след регистрацията Румен Христов, лидер на СДС.

Имаме амбицията и силата да сме първи, категоричен бе Томислав Дончев. Входирахме 9999 подписа, но иначе сме събрали 4 пъти повече, допълни той.

Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим “Продължаваме промяната”, коментира представителят на ГЕРБ.

Преди всички останали приоритети най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е България през последните 2 г. Политиката да не е технология на перманентния скандал, а в публична среда, която е в състояние да произвежда решения.

“Единственият проблем, единствената ми забележка във връзка с ПП и ДБ, е, че това обединение затруднява създаването на управленско мнозинство”, каза още Дончев.

Дончев коментира, че при своите разговори никога не е бил натискан нито за смяната на Бойко Борисов, нито за коалиция с ПП и ДБ:

“За последно бяхме в резиденцията на американското посолство преди седмица и не си спомням някой да ни е натискал за нещо”, каза Дончев.

Не сме податливи и не работим под натиск, отговори Дончев на въпрос за американското посолство и списъка “Магнитски”. Според него списъкът и санкциите ще се отразят на изборите.

Дончев каза, че законът за главния прокурор не бил обсъждан в резиденцията на американското посолство.

Днес изтича срока за регистрация за извънредните парламентарни избори. До 17 часа партиите и коалициите могат да подадат своите документи за участие във вота. До момента 16 партии и 5 коалиции са заявили желание да влязат в битката за новия парламент.

Румен Христов обясни, че тръгват към вота с нагласата да са първа политическа сила, както показват социологическите проучвания, но с надеждата да се увеличи разликата пред останалите, за да се улесни съставянето на редовно правителство.

Според Дончев заради всички кризи и предизвикателства има нужда от някой, който да носи отговорност и да взима решения. Затова и те са се прицелили в управленски мандат.

Той уточни, че все пак има състезание, избор. “Имаме амбицията и силата да сме първи. Нека да избягаме от спортната или военна терминология.

Да си първи е важно, защото означава, че събираш най-много подкрепа. Което пък означава обществена консолидация, сила да водиш останалите и обществото напред. Това е нещо, от което не просто ние имаме нужда, а съм убеден, че обществото ни има нужда”, заяви той.

Според него нерешени въпроси има “практически във всички сфери” и те трябва да се решат бързо. Мога да коментирам предизвикателствата и времевите им измерения седмица по седмица, но най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да приключи”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts