| | | | |

Ултраси на Левски със страховита закана към северномакедонци

От Националния клуб на привържениците на “Левски” София излязоха с категорична позиция относно задаващия се реванш между футболните отбори “Левски” и “Шкупи” в четвъртък.

“Феновете на Шкупи не бива да идват. София не е място за разходки, а още повече след случката от Скопие”, написаха от клуба в официалната си фейсбук страница.

“Агитката на Левски е със славна история и гостите няма да си прекарат приятно в нашата столица, която вероятно е най-доброто място, което хората от квартал Чаир могат да посетят през целия си животец”, гласи още посланието.

Феновете на “Левски” призоваха агитката на “Шкупи” да отменят пътуването си до България.

“Тук няма да си прекарате добре. Нека този път разумът надделее! Победителят може да е само един! И това сме ние!
Всички на стадиона и само “Левски”, написаха още от клуба.

В четвъртък, докато пътуват за мача към стадион “Тоше Проески” в Скопие, на границата “сините” фенове бяха ескортирани от полицаи, за да се избегнат сблъсъци с привържениците на “Шкупи”. “Левски” предоставя на своите фенове дори точно определен маршрут.

Два от автомобилите с българи обаче изненадващо са пренасочени и се оказват в квартал “Чаир махала”, който се слави като едно от най-опасните места в града.

Дни преди мача българите, които искат да проследят на живо срещата, са предупредени да избягват този квартал, защото са възможни ексцесии.

Според феновете на “Левски” полицията в Скопие умишлено пренасочва автомобилите към “Чаир махала”, където в засада чакали ултрасите на “Шкупи”.

Тогава започва кошмарът за Драгомир Андонов. Колата, в която се вози, както и тази пред нея, са нападнати от 20 мъже с албански произход.

Те се нахвърлят върху колите с български фенове и започват да чупят прозорци, да хвърлят по тях кофи за боклук.

Българските фенове са извадени от колите и започва жесток побой. Един от тях е прободен с нож, от корема му бликва кръв, а нападателите бягат.

Българинът веднага е откаран в местна болница с травма на черния дроб.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts