| | | |

СМРАЗЯВАЩО! Прокуратурата и МВР с потресаващи подробности: „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата”, написал касапинът Георги НА ЖИВО

Сигнал от 62-годишна жителка на Стара Загора, че момиче е потърсило помощ от нея. Същата е пострадала с множество прорезни рани по тялото и крайниците.

На място са изпратени униформени, а лицето е настанено в неврохирургия без опасност за живота

Прокуратурата и полицията в Стара Загора дадоха брифинг заради случая с Георги Николаев, който кълца с макетен нож, бръсна и счупи носа на 18-годишно момиче в Града под липите.

“Днес бе проведена среща с майката на пострадалото момиче. Тя се яви днес в прокуратурата. Разговорът с нея бе около час. Говорих и като прокурор и като майка.

Заявих нашия апел и принципна позиция, която днес заяви и главният прокурор Борислав Сарафов за нулева толерантност.

Като районен прокурор заявявам, че всички ще положим максимални усилия за предявяване на обвинения, които съответстват на тежестта на деянието и да се наложи справедливо наказание”, заяви Таня Димитрова, районен прокурор.

“Днес има образувано ново досъдебно производство спрямо обвиняемия с инициали Г.Г. То бе започнато вчера и е образувано по чл. 143 ал 3 – за закана на убийство в условията на продължаващо престъпление”, каза тя.

“Тези закани с убийство са отправени на 24-25 юни 2023 година, два дни преди упражненото насилие. Те са отправени чрез текстови съобщения и интернет приложение”, заяви Димитрова.

На 24-и лицето е изпратило текст “Направо те убивам”, а на 25-и “Ще ти закача главата”, а на следващия ден е последвало насилието”, каза тя.

По думите й лицето Г.Г. е задържан за 72 часа.

“Първото досъдебно производство е за нанасяне на средна телесна повреда. Такова обвинение е повдигнато. Такъв характер и вид на телесната повреда е възприето.

Считаме, че средната телесна повреда се е изразила в мозъчно сътресение и изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства”, каза тя.

“Може да се касае и за проявена особена жестокост към пострадалата. По този въпрос ще се вземе по-късно отношение”, каза тя.

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея.

Сигнал от 62-годишна жителка на Стара Загора, че момиче е потърсило помощ от нея. Същата е пострадала с множество прорезни рани по тялото и крайниците. На място са изпратени униформени, а лицето е настанено в неврохирургия без опасност за живота, поде комисар Христов

„След оглед е извършено досъдебно производство. Към момента на задържане на лицето на следващия ден – 27-и юни, той е задържан за срок от 24 часа.

Към момента на задържането му лицето е било в условията на вече наложено наказание – пробация, за престъпление, извършено по същия член. Той има две подобни деяния, а това е третото“, каза той.

„Първото деяние е приключило с административно наказание, второто е с пробация“, подчерта той.

По думите му мярката от лицето не е била нарушавана.

„Имаме втори случай във вчерашния ден, когато пострадалата се яви, за да признае за заплахи от март до юни. Заплахите касаят живота и здравето й.

На основание на това е образувано досъдебно производство и поради тази причина предприехме действия по задържане на лицето. Тъй като на посочения от него адрес, той не беше открит, а близките му казаха, че не са го виждали и не знаят къде е, пристъпихме към действия за издирване на лицето.

Набелязахме конкретни действия с цел издирването му. Проверени са 8 адреса на територията на обл. Стара Загора. Извършени са беседи с близките му, приятелите му и адвоката му“, каза той.

„Имахме информация, че лицето се укрива и до сутринта същият не бе намерен.

Около 8 часа тази сутрин колеги забелязват, че лицето се придвижва с автомобил и напуска населеното място.

Той е задържан на вход Стара Загора. В момента е приведен в следствения арест“, каза още комисарят.

В брифинга участие взе и г-н Атанасов – административен ръководител на прокуратурата в Стара Загора:

“Действително по този конкретен случай е извършена много работа. Разпитани са абсолютно всички лица, които имат отношение по случая.

Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че именно конкретният случай се касае за средна телесна повреда“, казаха от прокуратурата.

Прокуратурата от дълго време проявява нетърпимост към този вид престъпления и тази нетърпимост се изразява в това, че разследванията се провеждат бързо, както е тук – в рамките само на месец.

Прокуратурата е отстоявала своето становище за причинено насилие и средна телесна повреда. В тази връзка наблюдаващият прокурор ще ви каже какви допълнителни експертизи са назначени“, каза той

Прокурор Недкова, наблюдаващ прокурор, също се изказа по казуса:

„До момента в едномесечното разследване на делото са извършени много процесуални действия. Има изготвени три медицински експертизи. Извършени са претърсвания, изземвания, технически експертизи на телефони“, поде тя.

По думите й работата по този случай е приоритетна.

„Разпитани са 11 свидетели, някои от които по няколко пъти“, заяви тя.

„Изискана е медицинска документация от УМБАЛ и по-точно от Спешния център. Разследва се дали телесната повреда е причинена с особена жестока.

Ще има петорна съдебно-медицинска експертиза от трима съдебни лекари, неврохирург и естетичен хирург, за да можем да видим дали е налице признак обезобразяване, което отново е средна телесна повреда.

Експертите ще изследват дали загубата на кръв в следствие на раните, би довела до разстройство на здравето, което отново е средна телесна повреда. Чакаме да видим заключенията и тогава обвиненията ще бъдат прецизирани.

Тогава наказанията са много по-високи. Когато е с особена жестокост е от 2 до 10 години.
Предстоят разпити на още свидетели, за да се докаже безсъзнателното състояние“, каза още Недкова.

Недкова добави, че ще се изготви и експертиза как момичето минава сега през целия този стрес.

По думите й първата експертиза за лека телесна повреда е единична и първоначална, още преди внасянето в съда.

„Не е имало необходимото време преди внасянето на мярката. Сега вече обстоятелствата са различни“, каза прокурорката.

„Макетното ножче, дрехите, обувките, всичко е иззето и изпратено в София за изследване. Взети са ДНК проби и са изпратени в НИК“, добави тя.

Делото по думите й е цял том от 100 страници.

“Разследващият полицай е работил перфектно, ритмично и приоритетно по делото”, каза тя.

На семейството на пострадалата е оказана защита, огласиха от прокуратурата.

Много обществени личности осъдиха садистичното посегателство на изверга срещу момичето и призоваха отговорните институции за възможно най-тежкото наказание, което закона предвижда спрямо извършителя на това жестоко зверство.

Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това – като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода. Той работи като охрана в известно заведение в Стара Загора.

26-годишният мъж е бил пуснат от ареста без мярка с мотив на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по тялото, счупен нос и обръсната глава са лека телесна повреда.

Решението обвиняемият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от съдия Татяна Коева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts