| | | |

Настимир Ананиев с нова версия за офертата на Кирил Петков към БСП

Няма „Завръщане към хартиената бюлетина“, а „Отпадане на машинното гласуване“

БСП не ви ли заприличва на “Има такъв народ” с техните бележки по салфетката? Въпросът е в държанието и поведението. БСП са тръгнали по стъпките на ИТН, въпросът е докъде ще стигнат.

Това обяви пред БНТ народният представител от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев по повод изказванията на лидера на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, че Кирил Петков е отишъл при него и му е казал: “Оттеглете закона за Изборния кодекс и ще ви дам кодовете на машините.”

Вчера лидерът на ИТН Слави Трифонов също реагира на твърденията на Свиленски и на свой ред обвини ПП, че са “откраднали изборите”.

Слави Трифонов: Ех, ако не се казваше Кирил Петков, а Петър Илиев, как щяхте да го смачкате

Настимир Ананиев има предвид “бележките по салфетката”, за които Станислав Балабанов (ИТН) обяви, че са доказателство, че бившият премиер Кирил Петков е имал тайни договорки за вдигане на ветото за започване на преговори с ЕС от страна на Северна Македония.

По-рано зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров обяви пред БНТ, че действително е имало “разговор и предложение за машините”. “Факт е, че на нас многократно ни се предлагаше да оттеглим законопроекта, като ни се обещаваха различни други опции за бъдещето”, каза той.

Депутатът от БСП Георги Свиленски направи много тежко внушение, БСП се опитва да свали доверието към машините, каза Настимир Ананиев

По думите му големият проблем е отпадането на машинния протокол и отпадането на машинното броене.

“БСП отвориха вратата на ГЕРБ и ДПС, те не излязоха да защитават законопроекта”, допълни Настимир Ананиев.

„Много от журналистите казват: Завръщането на хартиената бюлетина, а всъщност отпада машинното гласуване.

А ние искаме накрая да отпадне човешкия фактор и субективната човешка грешка. БСП отвориха тази врата и се превърнаха в партия за мокри поръчки на ГЕРБ и ДПС. Те внесоха един параграф за гласуване, а другите 16 параграфа бяха на ГЕРБ“, каза Ананиев.

Според него очертанията на новата коалиция на статуквото е видима.

„Тя избра Рашидов за председател, тя гласува проектобюджета. Средната заплата сега е 1860 лева и при два пъти по-малка минимална работна заплата, минималната трябва да е 930 лева. Този екшън прикрива тези неща.

Тази седмица бе удължена концесията на „Софийска вода“. Вие чули ли сте нещо за това?“, попита Настимир Ананиев

“Преди изборите Централната избирателна комисия покани всички формации да получат код, с който да проверят дали всички машини са наред. Единствено “Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и ГЕРБ са отишли да вземат такъв код.

Кирил Петков е предложил БСП да използват нашия код, за да се уверят, че няма проблем с машините, те могат да отидат да си го вземат от новия коалиционен партньор ГЕРБ, те също имат код.

Казвам коалиционен партньор, защото тази коалиция е видима – защо не входират нов бюджет”, коментира Настимир Ананиев.

По думите му никой не иска да управлява с ГЕРБ и ДПС. Може би нещо планират с третия мандат да направят, каза още Настимир Ананиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts