| | | |

Политически пиар остро за Радев: Разигра всякакви политически интриги. Насъска една не малка част от населението срещу ГЕРБ

Непрекъснато слушаме оплаквания, че на някой му пречи Конституцията. Лятото е много топло и не трябва да се работи, като вали дъжд не трябва да се работи, като е студено също не трябва да се работи. Стига се до въпросът дали някой си върши работата.

снимка Архив

Това коментира политологът Кънчо Стойчев в предаването “Денят започва” по БНТ.

Относно готвените промени в Конститцията, той заяви, че правосъдната ни система е прекалено политизирана.

“Трябва да има и централизирано начало в прокуратурата, но и прокурорите да взимат решения по собствена съвест”, каза още той.

Нищо не правел президента – не е точно така. Това е фигура подложена на директен вот. Има най-голяма легитимност. Той е с много силно орязани правомощия.

Неуспехите ни се дължат на президента, защото имаме такива прекрасни политически партии и лидери, които ни накараха да гласуваме няколко пъти.

Не е точно така. С една истеричност ни се показват някои спешни неща – да сменим националния празник, да променим Конституцията.

Това ли са проблемите на нашето общество? Конституцията не е “свещена крава”, могат да се внасят промени. Но не това е най-важното, коментира Стойчев.

По думите му “ротация” не е думата на това Народно събрание. “Бих определил това, което се случи като позитивно. Накара хората в парламента да си свършат работата – да направят правителство.

Не разбирам защо се срамуват да се нарекат коалиция. По-честно беше да кажат, че са коалиция. В това няма нищо лошо.

Тепърва ще се развива политическият процес. Вододелът на тази година ще бъдат местните избори”, заяви Стойчев.

Според Нидал Алгафари готвените промени в Конституцията са заради президента.

снимка Архив

“Хората имат усещането за липса на справедливост. Липсата няма да се поправи. Не ми е ясна философията на тази промяна в съдебната система. Дали търсят мъст или справедливост.

В Конституцията трябва да се въведе, че търсим решаване на проблемите и справедливост, не мъст”, допълни още той.

Този политически сезон всички спряха с махленските истерии и наблегнаха на разум. Това, което успя да направи президентът беше да скара всички политически сили.

Разигра всякакви политически интриги. Насъска една не малка част от населението срещу ГЕРБ.

После издигна двама човеци, които после нарече шарлатани. Издигна ги на политическата сцена и след това се отказа от тях.

Направи всичко по силите си, за да се скара с червените избиратели и БСП, които го издигнаха.

Успя да ни скара с ДПС, по-скоро с мюсюлманите.

Когато започнеш да правиш неща извън волята на парламента, да ни буташ към Русия. Да казваш не на неща, които всички твърдят, че трябва да се случат.

Аз не мисля че е правилно. Президентът е представителна власт. Той трябва да представлява държавата. Той е човекът, който обединява.

Конкретният президент направи точно обратното, заяви Алгафари.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts