| | | | |

Георги Георгиев: БСП няма нужда да си късат ризите, държавата си върши работата

Кандидатурата на партията на Бойко Борисов за кмет на София ще стане ясна през септември.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването “Денят започва” по БНТ.

На въпрос дали самият Георгиев ще е кандидат, той не потвърди, но и не отрече. “Имам още работа”

“В навечерието на изборите много често ще трябва да отричаме лъжи. Ние сме политическата сила, която преобрази града и изгради 52 км метро. Няма как едни жълти павета и спекулациите с тях да изтрият всичко, на което хората се радват в кварталите”, коментира той спекулациите, че партията няма да издигне кандидат за кмет на столицата.

“Върви най-голямата програма за подмяна на тротоари в София.

За да няма случаи като жълтите павета, приехме една наредба в коя зона в София какви настилки може да има. Изпълнява се в различните райони с различна скорост”, каза още Георгиев.

“Реденето на жълтите павета е работа на специалистите. Общината не е избрала някой квартален майстор, а голяма публична компания. Не им е платен нито един лев до момента, вече бяха глобени 100 хиляди лева. Помолил съм всеки ден на място да има човек от общината. Строителите носят отговорност”, увери председателят на СОС.

“За мен е странно една от най-големите строителни компании в България да не може да подреди 2000 кв.м. жълти павета”, коментира той.

Възложили сме на главния архитект да обяви конкурс какво да има на мястото на Паметника на съветската армия, заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, като уточни, че така обществото ще може да си каже силната дума.

Георгиев посочи, че за Столична община казусът с Паметника на Съветската армия е приключен, след като има последователно взети решения.

“БСП няма нужда да си късат ризите”, добави той предвид заплахите за протести.

Коалиция “ЛЕВИЦАТА” вече обяви, че поставя палатков лагер пред паметника днес, 9 август, в 11:00 часа.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) уточни, че сега е ред на държавата да си свърши работата и според него тя я върши чрез областния управител на София

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts