| | | |

Касапинът Георги Николаев с нечувани оправдания в съда, решиха съдбата му

Съдът в Стара Загора остави в ареста обвиняемият за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова.

Според защитата, че „има предубеденост на съдебния състав от първа инстанция и че липсват данни Георги да е извършител на деянието.

От прокуратурата казаха, че от заключението от събраните доказателства става ясно, че обвиняемият е извършител и че е отправил заканите за убийство към 18-годишното момиче.

На влизане в съда Георги Георгиев обвиняемият подмина журналистите и не отговори на въпросите.

Точно в 10 часа 26-годишният Георги Николаев Георгиев, обвинен за нанасяне на средна телесна повреда се изправи пред съда. Допълнително му беше повдигнато обвинение, че шест пъти в рамките на 3 месеца е отправял закани с убийство към обезобразената Дебора Михайлова.

Пред съдиите той заяви:

“Не съм запознат с делото, не ми е предоставено нищо, искам да кажа, че аз такива работи (б.р. заплахи) не съм писал.

Моля да измените мярката с по-лека, имам малко дете, което ме чака, никога не съм се крил, няма да се крия, ще се явявам на всички призовки”

Мъжът обжалва оставането му в ареста, а според защитата му има “безпрецедентен обществен и медиен натиск”. Прокуратурата иска постоянно задържане.

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че “липсват данни за извършено престъпление”. Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му.

Според защитника на Георгиев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства.

Прокурорът по делото поиска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите, предаде БТА.

Сигнал за нападението е бил получен около 23:30 часа на 26 юни. В края на юли срещу Георгиев бяха повдигнати обвинения и за закана за убийство.

На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви пред медиите, че след активните разследвания по двете досъдебни производства, има категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения.

Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи.

Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог.

От април до 25 юни шест пъти е имало „заканителни думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице.

Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап “няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts