| | | |

Хаджи Тошко пак захапа Киро и Асен, сряза и Лора Крумова

Работейки срещу решенията на коалицията, Кирил Петков я разваля, казвали сме му го хиляди пъти. Tова заяви за NOVA председателят на групата на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Зам.-шефът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов за пореден път захапа с лидерите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев. Той говори за предстоящите последни опити да се състави кабинет.

“Зависи от президента при кой ще отиде мандатът, но няма да е логично да отиде при “Възраждане” или ДПС. При която и от другите три формации да отиде – ПП, ИТН или БСП, ние сме заявили, че ще водим диалог и ще опитаме да съставим правителство.

Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. На разговорите трябва да има конкретика и експертиза. От ИТН напред ще излязат експертите, които да водят разговорите.

Но има и политически решения. Аз и Слави Трифонов не влизаме в тази част към експертите, ние сме по-скоро в политическото ръководство.

Ако не се стигне до успешни преговори и правителство, причината ще бъде егото на Кирил и Асен, нищо друго”, категоричен бе Йорданов в предаването “На фокус с Лора Крумова” по Нова ТВ. Шефът на ИТН говори и за актуалните теми в Северна Македония.

Той коментира поредния случай на арестуван българин в Скопие:

“Антибългарските настроения не са се променяли. Едва сега медиите показват какво се случва в Северна Македония. Повечето медии акцентираха на това, което казва Кирил Петков през цялото време. Истината е, че там правата на българите не се спазват. Ако ние като държава си спазвахме националния интерес, ветото щеше да падне като тези неща спрат или се вземат мерки.

“Парламентът и депутатите както много пъти исторически действат против интересите на страната заради външен натиск. Това изключва нас. Ние излязохме от коалицията точно поради тази причина. Независимо от всички лъжи, които се говорят, това е причината. Разбира се, че ще поставят други причини нашите партньори, защото иначе ще си признаят тяхната грешка”, каза Йорданов.

Попитан за Никола Минчев, той отвърна: “Рано е да говоря за него. Според мен лично не е подходящ за премиер, защото има куп неясноти. Ако четирите партии се разберем, че ще има правителство, оттам нататък разговорът за премиер може да е практичен”.

“Никола Минчев е много симпатичен, но законите трябва да се спазват. Той ги наруши много често, веднъж брутално”, уточни Йорданов.

Той се обърна към водещата Лора Крумова с думите:

“Вижте, г-жо Крумова, законите в страната ни са, за да се спазват. Ако някой не спазва законите, то, ако е от нашите, ние се правим, че това не става. Кирил Петков наруши закона като служебен министър още в началото, казвайки, че не е канадски гражданин. Но понеже е от симпатичните, вие казвате, че от ИТН имаме някакви претенции”.

снимка Архив

Similar Posts